Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ανοίγει αύριο τις πύλες του το 45ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ανοίγει αύριο τις πύλες του το 45ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Μετά τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα αλλά και τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους ότι θα υπάρξουν και νέες επιθέσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ανοίγει αύριο τις πύλες του το 45ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Στη σκιά των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και με τους τζιχαντιστές να συνεχίζουν να εκτοξεύουν απειλές κατά της Δύσης, ανοίγει αύριο τις πύλες του στο Νταβός της Ελβετίας το 45ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με τη συμμετοχή 40 αρχηγών κρατών καθώς και περισσότερων από 1.500 επιχειρηματιών και οικονομικών προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια μετά τα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα αλλά και τις απειλές του Ισλαμικού Κράτους ότι θα υπάρξουν και νέες επιθέσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ. 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Τζον Κέρι και ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν. Αναστασιάδης είναι μερικοί από τους συμμετέχοντες που θα δώσουν το «παρών» στις εργασίες του οικονομικού φόρουμ που θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιανουαρίου. Στην «ατζέντα» του φόρουμ, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι κυρίως οικονομικά ζητήματα, όπως η πτώση της τιμής του πετρελαίου και η κατάσταση στην ευρωζώνη αλλά και άλλα , όπως το μέλλον του Διαδικτύου. 

Κλείσιμο
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει προειδοποιήσει ότι, οι διεθνείς συγκρούσεις, οι οποίες επηρεάζουν ολόκληρες περιοχές, αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια σταθερότητα το 2015. «Η διαμάχη για την Κριμαία τον Μάρτιο του 2014 αποτελεί μία ισχυρή υπενθύμιση των συνεπειών από τις διακρατικές συγκρούσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Φόρουμ. Το 45ο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα έχει τίτλο: «Το Νέο Παγκόσμιο Πλαίσιο», σε σχέση με τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές αλλαγές που συντελούνται διεθνώς.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο περιθώριο του Φόρουμ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα έχει συνάντηση με τον ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Αιντα. Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται ότι θα ζητήσει από τον Τούρκο πρωθυπουργό να προβεί σε κίνηση αποκλιμάκωσης της έντασης ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να ξεκινήσουν εκ νέου οι συνομιλίες για το Κυπριακό.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης