Μήνυση κατά Τούρκου δημοσιογράφου από τον Ερντογάν και τον γιο του

Μήνυση κατά Τούρκου δημοσιογράφου από τον Ερντογάν και τον γιο του

Με αφορμή δημοσίευμα για την έρευνα για τις παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών του Ερντογάν

Μήνυση κατά Τούρκου δημοσιογράφου από τον Ερντογάν και τον γιο του
Μήνυση εναντίον ενός Τούρκου δημοσιογράφου για συκοφαντική δυσφήμιση υπέβαλε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν και ο γιος του, Μπιλάλ.

Ο ισχυρός άντρας της Τουρκίας στράφηκε κατά του Καν Ντουντάρ με αφορμή ένα δημοσίευμα που ο δημοσιογράφος είχε γράψει στις 18 Ιουλίου και στο οποίο εξηγούσε ότι είναι δικαίωμα του τουρκικού λαού να μπορεί να ενημερώνεται για τις εξελίξεις αναφορικά με την έρευνα για τις παράνομες υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών του Ερντογάν.

Κλείσιμο
Στην υπόθεση, που είδε το «φως» της δημοσιότητας τον περασμένο Δεκέμβριο, εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, δεκάδες υπουργοί και οι γιοι τους, καθώς και Τούρκοι επιχειρηματίες.

Στην «καρδιά» του σκανδάλου, ωστόσο, βρισκόταν ο επιχειρηματίας από το Αζερμπαϊτζάν, Ρέζα Ζαράμπ, ο οποίος εμπλεκόταν σε μια υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Ειδικότερα, ο Ζαράμπ να 
παρέκαμπτε το εμπάργκο που είχε επιβληθεί για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, μεταφέροντας ράβδους χρυσού στο Ιράν, με τη βοήθεια υπουργών της τουρκικής κυβέρνησης.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο  Ζαράμπ είχε δωροδοκήσει πολλούς Τούρκους υπουργούς και τους γιους τους, σε μαι προσπάθεια να διασφαλίσει ότι οι επιχειρηματικές συμφωνίες του θα πραγματοποιούνταν και κυρίως ότι θα διεξάγονταν ομαλά.

Πάντως, αφού ξέσπασε η υπόθεση, το τουρκικό καθεστώς προχώρησε σε πολλά κύματα εκκαθαρίσεων, με στόχο χιλιάδες αστυνομικούς ή δικαστές, κυρίως αυτούς που είχαν ηγηθεί των πρώτων ερευνών, ενώ το τελευταίο διάστημα η τουρκική δικαιοσύνη έχει εγκαταλείψει τις διώξεις της σε βάρος των περισσοτέρων προσώπων που πρόσκεινται στην εξουσία. 

Το σκάνδαλο χαρακτηρίστηκε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που εκλήθη να αντιμετωπίσει ο Ερντογάν τα 11 χρόνια της πολιτικής του κυριαρχίας, καθώς οδήγησε σε παραίτηση τρία μέλη της παραίτησής του.

Πηγή: Todayszaman
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης