Γενεύη: Ποιος έδωσε 17 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το ζαφείρι «Blue Belle»;

Γενεύη: Ποιος έδωσε 17 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το ζαφείρι «Blue Belle»;

Πρόκειται για το απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ - Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η δημοπρασία του οίκου Christie's για «εξαιρετικά» και «ιστορικά» κοσμήματα

Γενεύη: Ποιος έδωσε 17 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το ζαφείρι «Blue Belle»;
Το ζαφείρι της Ασίας «Blue Belle» πουλήθηκε για το ποσόν των 17.290.000 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη Τρίτη το βράδυ στη Γενεύη στην δημοπρασία του οίκου Christie's και αγοραστής είναι συλλέκτης του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει προς το παρόν γνωστό.

Κλείσιμο


Η δημοπρασία είχε διάρκεια τριών ημερών, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη και σε αυτή παρουσιάστηκαν προς πώληση εξαιρετικά και σπάνια ιστορικά κομμάτια. Το ποσόν για το οποίο πουλήθηκε το μπλε ζαφείρι αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά και γενικότερα, τα έσοδα από την δημοπρασία ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του οίκου Christie's, Rahul Kadakia, στην δημοπρασία συμμετείχαν 600 άτομα από 30 χώρες και η δημοπρασία απέφερε στους διοργανωτές της κέρδη ύψους 185 εκ. δολάρια, ενώ τα αναμενόμενα ήταν 80 εκ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της δημοπρασίας αυτό το ποσόν είναι το μεγαλύτερο που πέτυχε ποτέ ο οίκος Christie's από την πρώτη του δημοπρασία στην Ελβετία το 1969.



Το ζαφείρι «Blue Belle» είναι ένα κόσμημα μοναδικής ομορφιάς που έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα περιδέραιο με διαμάντια και «αναμετρήθηκε» μεταξύ άλλων κοσμημάτων με δύο τίγρεις Cartier, που δημοπρατήθηκαν για 3.140.000 δολάρια και με μια καρφίτσα του 19ου αιώνα, που ανήκε στην Γαλλίδα αυτοκράτειρα Ευγενία και έφθασε στην τιμή των 2.330.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης