Τι θα γινόταν αν οι χώρες καταλάμβαναν έκταση ανάλογη του πληθυσμού τους

Τι θα γινόταν αν οι χώρες καταλάμβαναν έκταση ανάλογη του πληθυσμού τους

Νέος χάρτης «βάζει φωτιά» στον πλανήτη: Ο δημιουργός του ισχυρίζεται ότι η Ρωσία και ο Καναδάς λόγω έκτασης θα πρέπει να επεκταθούν σε Καζακστάν και Πακιστάν

Τι θα γινόταν αν οι χώρες καταλάμβαναν έκταση ανάλογη του πληθυσμού τους
Εχετε αναλογιστεί ποτέ τι θα γινόταν πραγματικά αν οι χώρες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη καταλάμβαναν αντίστοιχα και μεγαλύτερες εκτάσεις γης;

Κάτι τέτοιο φαίνεται να σκέφτηκε ένας ερασιτέχνης χαρτογράφος ο JPalmz ο οποίος μάλιστα σχεδίασε έναν νέο παγκόσμιο χάρτη που κυριολεκτικά «βάζει φωτιά» στις ισορροπίες στον πλανήτη, αλλάξει εντελώς τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και θα μπορούσε να ανοίξει την όρεξη κάποιων που θα είχαν επεκτατικά σχέδια.

Ο JPalmz, που δημιούργησε το χάρτη, λέει το έργο του: «Ολα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα για το Wikipedia, θα ήθελα απλώς να γίνει οπτικά πιο ευπαρουσίαστο» και συνεχίζει: «Ο χάρτης έχει παρουσιαστεί σε κάποιες εφημερίδες στη Γερμανία και σε ένα τηλεοπτικό show στην Ιαπωνία. Μπορείς να το πιστέψεις; Ολη αυτή η προσοχή, γιατίς ένας φτωχός φοιτητής έφτιαξε στο laptop του ένα χάρτη».

Κλείσιμο
Οπως επισημαίνει ο JPalmz στην πάνω δεξιά γωνία του χάρτη του, χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Δημοκρατία της Ιρλανδίας παραμείνουν εκεί που είναι - γεγονός που υποδηλώνει ότι έχουν ένα δίκαιο μερίδιο της γης παγκοσμίως. Στον ίδιο χάρτη η Ρωσία και ο Καναδάς - οι δύο μεγαλύτερες χώρες ανάλογα με το μέγεθός - είναι αναγκασμένες να επεκταθούν σε Καζακστάν και Πακιστάν.

Τέλος ρο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μεταφερθεί στην κεντρική Αφρική στη θέση του Νίγηρα έχοντας νέους γείτονες, όπως το Ιράν, το Μεξικό και τη Μιανμάρ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης