Το τραγούδι της καμπάνιας του Ερντογάν «παίζουν» τα κουδούνια σε σχολείο της Τουρκίας

Το τραγούδι της καμπάνιας του Ερντογάν «παίζουν» τα κουδούνια σε σχολείο της Τουρκίας

Οι μαθητές σχολείου στην κεντρική Τουρκία ξεκινούν και τελειώνουν τα μαθήματά τους υπό τη μελωδία του μουσικού κομματιού «Dombra», που έντυνε μουσικά και την προεκλογική καμπάνια του Ερντογάν για την προεδρία της χώρας 

Το τραγούδι της καμπάνιας του Ερντογάν «παίζουν» τα κουδούνια σε σχολείο της Τουρκίας
Το κουδούνι στο δημοτικό σχολείο «Hacı Sami Boydak» δεν χτυπά όπως τα υπόλοιπα της Τουρκίας. Η μελωδία με την οποία οι μαθητές ξεκινούν και τελειώνουν τα μαθήματά τους  είναι αυτή του «Dombra», του μουσικού κοματιού που γράφτηκε ως ύμνος του τοπικού παραρτήματος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, στην επαρχία Καϊσερί. 

Το «Dombra», που κατά τα άλλα είναι βασισμένο σε ένα παραδοσιακό τραγούδι της Κεντρικής Ασίας,  ήταν το τραγούδι που έντυσε και την προεκλογική καμπάνια του ίδιου του Ταγίπ Ερτογάν για την προεδρία της Τουρκίας τον περασμένο Αύγουστο, με ελαφρώς παραλλαγμένους στίχους. 

Κλείσιμο
Πολλοί ήταν οι γονείς που παραπονέθηκαν πως η χρήση της μελωδίας στο σχολείο πολιτικοποιεί τα παιδιά τους. Πάντως το σχολείο υποστηρίζει πως αυτό ίσχυε πολύ πριν το κομμάτι «πολιτικοποιηθεί» από τον Ερντογάν και πως δεν πρόκειται να το αλλάξει. 

Μεταξύ άλλων, οι στίχοι που γράφτηκαν για τον Ερντογάν, αναφέρουν πως ο ηγέτης είναι «ο εφιάλτης των αντιπάλων», «το φως της ελπίδας εκατομμυρίων» και ο «ηγέτης που περιμέναμε χρόνια»...

Ακούστε εδώ το κομμάτι, όπως το χρησιμοποιούσε ο Ερντογάν:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης