Φωτογραφίες: Η περίεργη... ομορφιά των εγκεφάλων

Φωτογραφίες: Η περίεργη... ομορφιά των εγκεφάλων

Οι εν λόγω φωτογραφίες, θα κυκλοφορούσουν τον προσεχή Νοέμβριο σε βιβλίο, με τον τίτλο: «Οι ξεχασμένοι εγκέφαλοι στο Ψυχιατρείο του Τέξας»

Φωτογραφίες: Η περίεργη... ομορφιά των εγκεφάλων
Το 2011, σε μία αποστολή για το περιοδικό Scientific American, ο φωτογράφος Adam Voorhes ανακάλυψε περισσότερα από 700 γυάλινα βάζα, μέσα στα οποία φυλάσσονταν «κατεστραμμένα» ή «σπάνια» μυαλά, τα οποία διατηρούνταν σε φορμαλδεϋδη και τα οποία είχαν ουσιαστικά ξεχαστεί στα... σπλάχνα του Ψυχιατρικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Τέξας από το 1960. 

Κλείσιμο


Έτσι, αποφάσισε να φωτογραφίσει τα ευρήματα και να αποδείξει την... περίεργη ομορφιά των εγκεφάλων. Έτσι, κατά τη διάρκεια ενός έτους, ο Voorhes φωτογράφησε επιμελώς κάθε εγκέφαλο -σε υψηλή ανάλυση- φωτίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις υφές, τα χρώματα και τις διάφορες παραμορφώσεις. 



Ο Voorhes προσέγγισε κάθε εγκέφαλο με κλινική ακρίβεια, οι φωτογραφίες του είναι καθαρές και ευκρινείς, ενώ έχει δώσει μεγάλη προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες, μετατρέποντας το θέμα των φωτογραφιών σε εξαιρετικά μοναδικό.



Μάλιστα, οι εν λόγω φωτογραφίες, θα κυκλοφορούσουν τον προσεχή Νοέμβριο σε βιβλίο, με τον τίτλο: «Οι ξεχασμένοι εγκέφαλοι στο Ψυχιατρείο του Τέξας».

























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης