Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος

Ο Αμερικανός πρόεδρος διαβέβαιωσε ότι στόχος των ΗΠΑ είναι το Ισλαμικό Κράτος «να μην αποτελεί πλέον απειλή»

Ομπάμα: Θα καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος
Σε νέα φάση φαίνεται ότι μπαίνουν πλέον οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στη σκιά του αποκεφαλισμού και του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου από τους τζιχαντιστές.

Ξεκάθαρη των προθέσεων της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις μετά την είδηση της εκτέλεσης του Στίβεν Σότλοφ: Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και είναι να αποδυναμώσουμε και να καταστρέψουμε το Ισλαμικό Κράτος ώστε πλέον να μην αποτελεί απειλή όχι μόνο για το Ιράκ αλλά και για την περιοχή και τις ΗΠΑ.

Έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό της Εσθονίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρουσίασε εν συντομία το αμερικανικό σχέδιο. «Για να το πετύχουμε αυτό η πρώτη φάση ήταν να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε μια ιρακινή κυβέρνηση και ότι κόβουμε τη φόρα στο ΙΚ. Αυτό έγινε με τις αεροπορικές επιδρομές. Αλλά τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε την περιφερειακή στρατηγική που θα υποστηρίξει μια συνεχή προσπάθεια όχι μόνο στον αέρα αλλά και στο έδαφος ώστε να προωθήσουμε τον στόχο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε, δε, ότι στόχος των ΗΠΑ θα είναι η δημιουργία μιας «τοπικής συμμαχίας» που θα είναι ικανή να κατατροπώσει το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης