Βραζιλία: Αστυνομικοί κατηγορούνται πως εκτέλεσαν άντρα που είχε παραδοθεί

Βραζιλία: Αστυνομικοί κατηγορούνται πως εκτέλεσαν άντρα που είχε παραδοθεί

Σε βίντεο φαίνεται να πυροβολούν έναν άντρα που κάθεται στο πεζοδρόμιο, με τα χέρια στο κεφάλι 

Βραζιλία: Αστυνομικοί κατηγορούνται πως εκτέλεσαν άντρα που είχε παραδοθεί
Αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων φέρεται ότι εκτέλεσαν έναν άνδρα ο οποίος είχε παραδοθεί χωρίς να προβάλει αντίσταση, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης σε περιοχή δυτικά του Ρίο, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Extra.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή και εάν αποδειχτεί ότι αληθεύει η κατηγορία οι αστυνομικοί θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη.

Στο βίντεο, που τραβήχτηκε στις 23 Μαΐου, διακρίνονται δύο αστυνομικοί της υπηρεσίας Συντονισμού των Ειδικών Δυνάμεων της Πολιτικής Αστυνομίας (Core) να πυροβολούν δύο φορές στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που διεξήγαγαν στην περιοχή Ιτανιάνγκα για τη σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών. Ένας άνδρας σηκώνει αμέσως τα χέρια ψηλά και κάθεται στο πεζοδρόμιο, με τα χέρια στο κεφάλι. Αμέσως μετά όμως ακούγονται πάλι πυρά και ο άνδρας πέφτει νεκρός στο έδαφος.
Κλείσιμο

Ο άνδρας που βιντεοσκοπεί τη σκηνή ακούγεται να λέει ότι ο ύποπτος είναι νεκρός, χτυπημένος από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Κατά την επιχείρηση αυτή οι αστυνομικοί συνέλαβαν επτά υπόπτους -μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικους- και κατάσχεσαν όπλα και πυρομαχικά.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση είχαν αναφέρει τότε ότι ο Άλισον Φερνάντο σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών. Διαβεβαίωσαν μάλιστα ότι το θύμα, που δεν είχε ποινικό μητρώο, είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι και ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις» ότι μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας συμμετείχαν σε 64 περιπτώσεις βασανισμού ή σκληρής μεταχείρισης υπόπτων από το 2010 μέχρι σήμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης