Ουκρανία: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στο Ντονέτσκ, διέταξε ο Ποροσένκο

Ουκρανία: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στο Ντονέτσκ, διέταξε ο Ποροσένκο

Ο υπεύθυνος του συμβουλίου ασφαλείας της Ουκρανίας ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν ευθύνεται για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν

Ουκρανία: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στο Ντονέτσκ, διέταξε ο Ποροσένκο
Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην περιοχή του Ντονέτσκ, όπου είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, διέταξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

«Έδωσα τη διαταγή. Σε ακτίνα 40 χλμ. από τον τόπο της τραγωδίας οι ουκρανοί στρατιωτικοί πρέπει να διακόψουν αμέσως τις επιχειρήσεις τους και να πάψουν να ανοίγουν πυρ», δήλωσε ο Ποροσένκο.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισβάλουν στην πόλη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι είδαν δύο τανκς των δυνάμεων των αυτονομιστών να κατευθύνονται προς τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντονέτσκ.

Επίσης, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν από διάφορα σημεία της πόλης.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος του συμβουλίου ασφαλείας της Ουκρανίας ανέφερε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν ευθύνεται για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν, τονίζοντας ότι οι συγκρούσεις δεν αποτελούν κάποια επιχείρηση του Κιέβου για την ανακατάληψη της πόλης που ελέγχουν οι αντάρτες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης