Πούτιν: Απαραίτητη η παράταση της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία

Πούτιν: Απαραίτητη η παράταση της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος, από τη Βιέννη όπου βρίσκεται, δήλωσε πως είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση του Κιέβου και τους αυτονομιστές

Πούτιν: Απαραίτητη η παράταση της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία
 

Παράταση της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές, αλλά και συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, από τη Βιέννη όπου βρίσκεται.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό ομόλογό του,  Χάϊντς Φίσερ, επισήμανε τη σημασία της εκεχειρίας στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, παρότι πριν λίγη ώρα ένα ουκρανικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατερρίφθη από τις δυνάμεις των αποσχιστών.

Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, τόνισε πως είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση του Κιέβου και τους αντάρτες, ώστε να αποκλιμακωθεί η κρίση.

Ο Πούτιν που μετέβη στην Αυστρία για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας του αυστριακού κολοσσού φυσικού αερίου OMV με την Gazprom για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου αγωγού South Sream, o οποίος θα παρακάμπτει την Ουκρανία, πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των πολιτών στα ανατολικά της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, δήλωσε πως δεν υπάρχουν νικητές από τις κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία.

Όπως είπε, συζήτησε με τον Πούτιν για το ζήτημα της Κριμαίας, επισημαίνοντας ότι συνομίλησε και με τον ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι συζήτησε με τον Ρώσο πρόεδρο για το θέμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να καταλήξουν σε μία λύση.

Όπως είπε ο Χάϊντς: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε. Είναι σημαντικό ότι η Αυστρία αλλά και η ΕΕ θεωρούν ότι όσα έγιναν στη Κριμαία δεν είναι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ενώ η θέση του κυρίου Πούτιν είναι διαφορετική. Διαφωνήσαμε σε πολλά σημεία, αλλά συμφωνήσαμε σε πολλά άλλα. Θεωρώ ότι οι συνομιλίες ήταν πολύ χρήσιμες για την Αυστρία αλλά και για τη ρωσική πλευρά».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης