Έρευνα: Ένας στους δύο Γάλλους απατά τακτικά την σύντροφό του

Έρευνα: Ένας στους δύο Γάλλους απατά τακτικά την σύντροφό του

Τις περιπέτειες που περιγράφει ο... Μαρκήσιος ντε Σαντ στη «φιλοσοφία στο μπουντουάρ» ισχυρίζονται ότι ζουν 3 στους 10 Γάλλους - Με πόσους ερωτικούς παρτενέρ δηλώνουν ότι έχουν πάει οι Γάλλοι και πόσους οι Γαλλίδες

Έρευνα: Ένας στους δύο Γάλλους απατά τακτικά την σύντροφό του
Το στερεότυπο του «άντρα - κατακτητή» και της «γυναίκας- γατούλας» ισχύει ακόμα και σήμερα. Σύμφωνα με έρευνα της γαλλικής εταιρείας «Ifop», ο ανδρικός πληθυσμός στη χώρα του Μολιέρου έχει τον πρώτο λόγο στο... κρεβάτι την ώρα που οι Γαλλίδες γίνονται όλο και λιγότερο τολμηρές όταν αρχίσουν να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ifop που διεξήχθη για λογαριασμό του γαλλικού περιοδικού "Μαριάν"  σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους απατά τακτικά την σύντροφό του (48% ). Για τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου, το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 34%. Η έρευνα για την σεξουαλική ζωή των Γάλλων διεξήχθη με βάση τις εξής παραμέτρους: την ηλικία τους, το επάγγελμά τους, ακόμα και τις πολιτικές πεποιθήσεις τους. Αυτό όμως τελικά που χαρακτηρίζει την συμπεριφορά ανδρών και γυναικών στο... κρεβάτι, είναι το φύλο.

Κλείσιμο
"Ο δρόμος της ευχαρίστησης για τα δύο φύλα είναι διαφορετικός. Για τους άνδρες ο δρόμος του έρωτα περιλαμβάνει δύο στοιχεία, την ευχαρίστηση και την ανακάλυψη ενώ για τις γυναίκες είναι πιο κλασικός. Η γυναίκα εξακολουθεί να θέλει τον άνδρα "ταύρο" στο κρεβάτι , κατά συνέπεια, για ποια σεξουαλική επανάσταση μιλάμε;", αναρωτιέται η γαλλική εφημερίδα. 

Το 27% των γυναικών στη Γαλλία δεν έχουν ταίρι ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των αντρών είναι 23%. Κατά μέσο, οι Γαλλίδες κάνουν έρωτα με επτά άνδρες στη ζωή τους ενώ για τους άνδρες ο αριθμός των ερωτικών τους συντρόφων αγγίζει το 13.

Σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους παραδέχεται ότι απατά συστηματικά την σύντροφό του ενώ για τις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 34%. Το 41% των γυναικών παραδέχονται ότι έχουν κάνει  "one night stand" ενώ για τους άντρες το αντίστοιχο ποσοστό σκαρφαλώνει στο 58%.

Η ίδια έρευνα δείχνει επίσης ότι, μία στις δέκα Γαλλίδες έχουν δοκιμάσει "ερωτικό τρίγωνο" ενώ για τους άντρες το ποσοστό φθάνει το 30%. 

«Η σεξουαλικότητα είναι μία κοινωνική δραστηριότητα που μας μαθαίνει τι πρέπει να κάνουμε και τι όχι . Οι κοινωνικές νόρμες υπαγορεύουν την γυναικεία σεξουαλικότητα και την ανδρική πρωτοβουλία", εξηγεί η Ναταλί Μπάζος, επικεφαλής της έρευνας, υπό τον τίτλο: "Η Σεξουαλικότητα στη Γαλλία", που διεξήχθη το 2007.

"Όταν ο άνδρας ψάχνει κάτω από την γυναικεία φούστα, αναζητά την ευχαρίστηση ενώ η γυναίκα το μόνο που θέλει απο τον σύντροφό της είναι... αισθήματα", επισημαίνει η Γαλλίδα ερευνήτρια. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης