Ουκρανία: Στo ΔΣ της μεγαλύτερης εταιρίας ενέργειας της χώρας ο γιος του Τζο Μπάιντεν

Ουκρανία: Στo ΔΣ της μεγαλύτερης εταιρίας ενέργειας της χώρας ο γιος του Τζο Μπάιντεν

Ο Λευκός Οίκος τονίζει πως η τοποθέτηση του Χάντερ Μπάιντεν δεν αποτελεί ένδειξη στήριξης στη μεταβατική κυβέρνηση

Ουκρανία: Στo ΔΣ της μεγαλύτερης εταιρίας ενέργειας της χώρας ο γιος του Τζο Μπάιντεν

Μετά τα αυστηρά μηνύματα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στη Ρωσία τονίζοντας πως «η Ουκρανία είναι και πρέπει να μείνει ένα κράτος» και επισημαίνοντας ότι «κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα απλά να αρπάζει γη από ένα κράτος», ανακοινώθηκε ο διορισμός του υιού του, Χάντερ, στο διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης εταιρίας ενέργειας της χώρας.

Η εταιρία Burisma Holdings ανακοίνωσε ότι ο Χάντερ Μπάιντεν θα αναλάβει ρόλο συμβούλου, σε θέματα «διαφάνειας, εταιρικής ευθύνης και διεθνούς επέκτασης».

Κλείσιμο

Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάθεση του υιού Μπάιντεν, η εκπρόσωπος του Χάντερ Μπάιντεν δήλωσε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δεν ενεπλάκη σε καμία περίπτωση στην πρόσληψη του γιου του.

Το ίδιο επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνει, ο οποίος επισήμανε πως η ανάληψη της θέσης στην εταιρία φυσικού αερίου δεν αποτελεί μορφή στήριξης στη χώρα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε η εταιρία ο Χάντερ Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα ότι χάρη στην εταιρία θα ενισχυθεί η οικονομία της χώρας καθώς θα αποδειχθεί «ισχυρός καθοδηγητής μίας ισχυρής οικονομίας για την Ουκρανία».

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης