Ποια είναι η ισχυρή γυναίκα του Twitter που τα βάζει με τον Ερντογάν;

Ποια είναι η ισχυρή γυναίκα του Twitter που τα βάζει με τον Ερντογάν;

Βρίσκεται στην ηγεσία για τις νομικές μάχες του δημοφιλή τόπου κοινωνικής δικτύωσης για τη διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου

Ποια είναι η ισχυρή γυναίκα του Twitter που τα βάζει με τον Ερντογάν;
Όταν η Vijaya Gadde δέχθηκε πρόταση για να ενταχθεί στη νομική ομάδα του Twitter το 2011, ήταν ακόμη νωπές οι μνήμες από τις διαδηλώσεις της Αραβικής Άνοιξης.

Ο πεθερός της, που ζούσε στην Αίγυπτο, περιέγραφε σε tweets την κρίσιμη κατάσταση στο Κάιρο και έστελνε φωτογραφίες από την αναταραχή στην Πλατεία Ταχρίρ. Για την Gadde το Twitter αποτέλεσε βασικό μέσον για τη μετάδοση του μηνύματος των εξεγέρσεων και την πυροδότησης έντασης στις υπόλοιπες χώρες, όπου οι φωνές είχαν σιγήσει. Με αυτό το προηγούμενο, η ίδια μάχεται τώρα κατά της απαγόρευσης των υπηρεσιών της εταιρείας στην Τουρκία και σε άλλες χώρες.

Κλείσιμο
“Μου έδειξε πόσο σημαντική ήταν η προσφορά αυτής της υπηρεσίας, καθώς επέτρεπε στον κόσμο να την εμπιστεύεται, ξέροντας ότι δεν θα δώσουμε τις πληροφορίες τους στις κυβερνήσεις”, εξηγεί στο Bloomberg.

H 39χρονη Gadde προήχθη στο γενικό συμβούλιο τον περασμένο Αύγουστο, αναλαμβάνοντας την ηγεσία στις νομικές μάχες του Twitter για τη διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου.  Καθώς η εταιρεία επεκτείνεται διεθνώς, η Gadde εργάζεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό με στόχο να εξαλείψει κάθε λογοκρισία εις βάρος της υπηρεσίας, αλλά και το δικαίωμα ιδιωτικότητας των χρηστών. 

Συνέβαλλε καθοριστικά στο ΙPO
Αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο σε 15 εξαγορές της εταιρείας, καθώς και στο άνοιγμα γραφείων της στο εξωτερικό, η Gadde πρωταγωνίστησε και στη δημόσια εγγραφή του Twitter, αναλαμβάνοντας κεντρικό ρόλο όσον αφορά στις νομικές πτυχές της πώλησης, ενώ είναι η κορυφαία γυναίκα που δίνει αναφορά στον CEO Dick Costolo.
“Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα προχωρούσα με το IPO χωρίς τις συμβουλές και τις αποφάσεις της”, λέει για αυτήν ο Costolo.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης