Βρετανία: Έξαλλη μία μητέρα με την εκκλησία που έδιωξε τον γιο της γιατί φοράει φορέματα

Βρετανία: Έξαλλη μία μητέρα με την εκκλησία που έδιωξε τον γιο της γιατί φοράει φορέματα

«Αν αυτό τον κάνει ευτυχισμένο, τότε είμαι εντάξει», λέει η Τζορτζίνα Κλαρκ – Ο μικρός Ρομέο λατρεύει να ισιώνει τα μαλλιά του, να βάφει τα νύχια του και να παίζει με κούκλες Barbie - Μόνο αν ντυθεί, όπως προστάζει το φύλο του μπορεί να επιστρέψει, τονίζει η ενορία του

Βρετανία: Έξαλλη μία μητέρα με την εκκλησία που έδιωξε τον γιο της γιατί φοράει φορέματα
Σε ένα αγοράκι από το Ράγκμπι του Γιορκσάιρ η εκκλησία απαγόρευσε να παίζει στον παιδότοπό της, καθώς του αρέσει να φοράει φορέματα πριγκίπισσας. 

Ο Ρομέο Κλαρκ, μάλιστα, που έχει τρεις μεγαλύτερες αδελφές, αν και είναι μόλις πέντε ετών έχει ήδη μια συλλογή από 100 φορέματα και οκτώ ζευγάρια ψηλοτάκουνα παπούτσια για παιδιά και το αγαπημένο του χρώμα είναι το ροζ. Επίσης, του αρέσει να ισιώνει τα μαλλιά του, να βάφει τα νύχια του και να παίζει με κούκλες Barbie. 

Κλείσιμο


Ο ίδιος λέει ότι δεν στενοχωριέται με το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για εκείνον, όμως οι υπεύθυνοι για τον παιδότοπο που πήγαινε ο Ρομέο μετά το σχολείο και τον οποίο διευθύνει η τοπική ενορία πιστεύουν ότι τα φορέματα πριγκίπισσας που φοράει προκαλούν «σύγχυση» στα άλλα παιδιά και του ζήτησαν να μην ξαναπάει. Θα μπορεί να γυρίσει πίσω μόνο εφόσον θα φοράει ρούχα που είναι κατάλληλα για το φύλο του.

Έξαλλη η μητέρα του πεντάχρονου, Τζορτζίνα Κλαρκ, υπέβαλε καταγγελία στην εκκλησία, κάνοντας λόγο για διακρίσεις εις βάρος του γιου της.



«Ήμουν τόσο εκνευρισμένη όταν μου είπαν ότι δεν θα μπορούσε να φοράει φορέματα, έμεινα άφωνη. Το μόνο που μπόρεσα να ρωτήσω είναι  “γιατί”», λέει η 36χρονη ανύπαντρη μητέρα. 

«Το να φοράει φόρεμα είναι δική του επιλογή και αν το να το φοράει τον κάνει ευτυχισμένο, τότε είμαι εντάξει με αυτό», προσθέτει. 

«Δεν πρόκειται για μια περίπτωση όπου ο γιος  μου έχει παγιδευτεί στο σώμα ενός κοριτσιού. Είναι ένα κανονικό αγόρι που, επειδή έχει τρεις μεγαλύτερες αδελφές, του αρέσει να φορά φορέματα. Ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό;», σημειώνει ακόμη.



Ο μικρός Ρομέο από τον Σεπτέμβριο πηγαίνει στο καθολικό σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «St Marie» και η μητέρα του τον έγραψε επίσης και στην ομάδα παιδιών της τοπικής τους ενορίας στο Ράγκμπι, πληρώνοντας μία βρετανική λίρα την εβδομάδα. Ο Ρομέο μέχρι και πριν τρεις εβδομάδες, όπως και άλλα παιδιά, συμμετείχε σε αυτήν την ομάδα που οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 4:30 έως τις 6:00 το απόγευμα, μέχρι που υπεύθυνοι ενημέρωσαν την μητέρα του ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος. 



«Σοκαρίστηκα», λέει η 36χρονη Τζορτζίνα που θεώρησε υπερβολική την αντίδρασή τους. «Μίλησα και με τρεις άλλους γονείς που τα παιδιά τους συμμετέχουν στην εν λόγω ομάδα. Τους ρώτησα αν το γεγονός ότι ο Ρομέο φοράει φορέματα τους ανησυχεί με κάποιο τρόπο ως προς τα παιδιά τους και όλοι τους είπαν όχι», τονίζει. 

«Τι σημασία έχει το φύλο; Ο Ρομέο δεν σταματά να ρωτά πότε θα γυρίσει πίσω και δεν ξέρω τι να του πω. Είναι τόσο αναστατωμένος γιατί αγαπά να πηγαίνει να παίζει εκεί», προσθέτει, λέγοντας ότι ο γιος της έδειξε την αγάπη του για λαμπερά πράγματα από την ηλικία των δύο ετών.



«Ο Ρομέο έχει περίπου 100 φορέματα και αγαπά πάρα πολύ τα ψηλά τακούνια.  Του αρέσει να φορά κάτι ροζ καθημερινά, όπως ένα κλιπ για τα μαλλιά. Μετά το σχολείο, έρχεται σπίτι, πετάει τη στολή του, βάζει ένα φόρεμα και αρχίζει να τραγουδάει.  Φοράει τα φορέματά του στο σούπερ μάρκετ και τραγουδά σε όλους τους διαδρόμους. Δεν τον ενοχλεί τι σκέφτονται οι άλλοι. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε. Είμαι πολύ περήφανη που είναι τόσο ελεύθερος και άνετος με τον εαυτό του», συνεχίζει. 



«Τις προάλλες πήρε μαζί του στο σχολείο μία Barbie. Τον προειδοποίησα ότι τα άλλα παιδιά μπορεί να πουν κάτι, αλλά δεν τον ένοιαζε. Είναι φίλος τόσο με αγόρια όσο και με κορίτσια, αλλά κυρίως με  κορίτσια. Προσπαθώ να  ενθαρρύνω και την αντρική του πλευρά, για αυτό και κάνει αναρρίχηση μία φορά την εβδομάδα, αλλά νομίζω ότι θέλει να κάνει πάρα πολύ μπαλέτο», λέει ακόμη  η μητέρα του Ρομέο.




Την ίδια άποψη με την μητέρα του έχει και ο 42χρονος πατέρας του, Γουίνστον Μόρις, που είναι χτίστης και έχει χωρίσει με την Τζορτζίνα Κλαρκ. «Δεν με ενδιαφέρει εάν φοράει φορέματα. Μπορεί να είναι ό,τι θέλει εκείνος να είναι», λέει. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης