Συρία: Από αθλητής σφαιροβολίας... βομβιστής!

Συρία: Από αθλητής σφαιροβολίας... βομβιστής!

Η απίστευτη ιστορία του Αμπού Αλ-Καζέμ ο οποίος παράτησε την αθλητική του καριέρα και αφοσιώθηκε στη μάχη των ανταρτών της Συρίας ενάντια στο καθεστώς Άσαντ









Συρία: Από αθλητής σφαιροβολίας... βομβιστής!
Ήταν πρωταθλητής Συρίας στη σφαιροβολία και παράλληλα ένας από τους καλύτερους αθλητές της Ασίας.

Όμως ο Αμπού Αλ-Καζέμ αποφάσισε να παρατήσει το λαμπρή αθλητική του καριέρα και να αφοσιωθεί στη μάχη των ανταρτών της Συρίας ενάντια στο κυβερνητικό καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Κλείσιμο
Και φαίνεται πως το πετυχαίνει μια χαρά, καθώς αυτή τη στιγμή διοικεί μία ταξιαρχία των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην περιοχή Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία. Εκμεταλλευόμενος το ταλέντο του στη σφαιροβολία, εκτοξεύει πλέον βόμβες και ρουκέτες προκειμένου η Συρία να γυρίσει σελίδα.

Ο Αλ Καζέμ μίλησε στην τηλεόραση του Λιβάνου και συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ-Τζαντίντ σημειώνοντας πως οι αντάρτες αντιτίθενται με κάθε τρόπο στον στρατό του Άσαντ κατασκευάζοντας αυτοσχέδιες βόμβες.

«Όπως βλέπετε, είναι σε διάφορα μεγέθη. Με τη δύναμη του Αλλάχ θα ξαναχτίσουμε αυτήν την αγνή χώρα», σχολίασε ο πρώην πρωταθλητής της σφαιροβολίας.

 «Ο Αμπού Αλ Καζέμ είχε έναν διαφορετικό τίτλο τον οποίο αποκόμισε από τη δύναμη των χεριών του όταν ήταν φοιτητής στη γενέτειρα πόλη του Αλ Μαγιαντίν στην περιοχή Ντέιρ Αλ Ζουρ» τονίζεται σε ρεπορτάζ που έγινε από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Συμμετείχε σε τοπικούς αγώνες σφαιροβολίας κι έφτασε στο σημείο να γίνει πρωταθλητής στη Συρία. Ωστόσο σήμερα έχει γίνει ειδικός στο να εκτοξεύει δυναμίτη.

Με τη δύναμη των χεριών του κατασκευάζει και ρίχνει μεγάλες ποσότητες δυναμίτιδας. Έχει γίνει πολύ γνωστός ανάμεσα στις ταξιαρχίες και συγκεκριμένα στην περιοχή Τζμπεΐλε.

Οι σύντροφοι του, χρησιμοποιούν τις δυνατότητές του στη ρίψη μεγάλων βομβών με όγκο -που άλλοι βρίσκουν δύσκολο να ρίξουν αρκετά μακριά- για να φτάσουν τον στόχο τους.

Περισσότερα από 150.000 είναι τα θύματα από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, το Μάρτιο του 2011, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η συριακή μη κυβερνητική οργάνωση που έχει την έδρα της στο Λονδίνο και βασίζεται σε ένα  δίκτυο ακτιβιστών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών, κάνει λόγο για 150.344 νεκρούς, από τους οποίους οι 51.212 είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων 7.985 παιδιά.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης