Τουρκία: Μπορεί να πάρει και 30 ημέρες για την άρση του «μαύρου» στο Twitter

Τουρκία: Μπορεί να πάρει και 30 ημέρες για την άρση του «μαύρου» στο Twitter

Τόσες είναι οι ημέρες που έχει χρονικό περιθώριο η Αρχή Τηλεπικοινωνιών να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου ή να ασκήσει έφεση

Τουρκία: Μπορεί να πάρει και 30 ημέρες για την άρση του «μαύρου» στο Twitter
Ασαφές παραμένει ακόμα το πότε ακριβώς θα εφαρμοστεί η απόφαση που έλαβε την Τετάρτη το διοικητικό δικαστήριο στην Άγκυρα, το οποίο ενέκρινε την έφεση εναντίον της κυβερνητικής απόφασης να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Twitter.

Όπως δήλωσε στο Reuters συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν, η Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB) έχει χρονικό περιθώριο 30 ημερών για να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση και να επαναφέρει την πρόσβαση στο Twitter, ή να ασκήσει με τη σειρά της νέα έφεση κατά της δικαστικής απόφασης.

Κλείσιμο
Παρόλα αυτά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε, σύμφωνα με τουρκικά πρακτορεία ειδήσεων, ότι η κυβέρνηση θα την σεβαστεί.

Η διεύθυνση του ιδίου του ιστοτόπου Twitter στο μεταξύ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε και αυτή αιτήσεις να αρθεί ο αποκλεισμός του στην επικράτεια της Τουρκίας. 

«Εκατομμύρια άνθρωποι στην Τουρκία οι οποίοι στρέφονται στο Twitter για να ακουστούν οι φωνές τους εμποδίζονται» να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν μέσω αυτού, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης