Γ. Στόλτενμπεργκ: Με τις ευλογίες Ομπάμα, Κάμερον και Μέρκελ ο επόμενος Γ.Γ του ΝΑΤΟ

Γ. Στόλτενμπεργκ: Με τις ευλογίες Ομπάμα, Κάμερον και Μέρκελ ο επόμενος Γ.Γ του ΝΑΤΟ

«Νομίζω ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα ήταν ένας έξοχος υποψήφιος, έχω συνεργαστεί πολύ στενά μαζί του και νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό να έχουμε έναν τέτοιο υποψήφιο» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός

Γ. Στόλτενμπεργκ: Με τις ευλογίες Ομπάμα, Κάμερον και Μέρκελ ο επόμενος Γ.Γ του ΝΑΤΟ
Υπέρ της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού της Νορβηγίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, για το αξίωμα του ΓΓ του ΝΑΤΟ τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Νομίζω ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα ήταν ένας έξοχος υποψήφιος, έχω συνεργαστεί πολύ στενά μαζί του και νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό να έχουμε έναν τέτοιο υποψήφιο, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε ένα τόσο υψηλό αξίωμα στη χώρα του», δήλωσε ο Κάμερον νωρίτερα σήμερα μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ερωτηθείς σχετικά με την υποψηφιότητα του Νορβηγού.

Κλείσιμο
Πολλοί διπλωμάτες είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters τις τελευταίες ημέρες ότι ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ήταν ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας επί σχεδόν 10 χρόνια έως ότου έχασε τις εκλογές τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής -του πιο ισχυρού παίκτη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου- αλλά και της Γερμανίας. Αρκετές χώρες ακόμη τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Ο νυν ΓΓ του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν πρόκειται να ολοκληρώσει τη θητεία του στο αξίωμα αυτό εντός του έτους. Όποιος τον διαδεχθεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια σημαντική πρόκληση, καθώς η κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω της στρατιωτικής κατάληψης και της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία έχει παγώσει τις απόπειρες των τελευταίων ετών να υπάρξει μια πιο ευρεία συνεργασία NATO-Μόσχας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης