Μαραθώνιος Βοστώνης: Η χορεύτρια που έχασε το πόδι της από τη βόμβα χορεύει ξανά!

Μαραθώνιος Βοστώνης: Η χορεύτρια που έχασε το πόδι της από τη βόμβα χορεύει ξανά!

Με προσθετικό πόδι, ειδικά σχεδιασμένο για χορό από το MIT - Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την επίθεση, η χορεύτρια έδωσε παράσταση μπροστά σε κοινό

Μαραθώνιος Βοστώνης: Η χορεύτρια που έχασε το πόδι της από τη βόμβα χορεύει ξανά!
Η επαγγελματίας χορεύτρια Αντριάν Χάσλετ- Ντέιβις ήταν ανάμεσα στα 250 άτομα που τραυματίστηκαν κατά τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, στις 15 Απριλίου του 2013, όταν έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα. Όλοι πίστευαν πως δεν θα μπορέσει να χορέψει ξανά, καθώς οι γιατροί, λόγω των τραυμάτων της, αναγκάστηκαν να της ακρωτηριάσουν το πόδι από το γόνατο και κάτω. 

Όμως λιγότερο από ένα χρόνο μετά, η Χάσλετ - Ντέιβις, χόρεψε ρούμπα, μπροστά στο κοινό σε μια πολύ ξεχωριστή βραδιά για εκείνη και τους φαν του χορού. Οι ερευνητές του ΜΙΤ βοήθησαν και με ένα ειδικά σχεδιασμένο προσθετικό πόδι για χορό, τα κατάφερε! 

Κλείσιμο
Χόρεψε μάλιστα το τραγούδι του Ενρίκε Ινγκλέσιας «Ring My Bells» στο συνέδριο TED στο Βενκούβερ.

Η ίδια δήλωσε πως «είμαι ενθουσιασμένη που χορεύω ξανά. Η επιστροφή μου στο χορό μπορεί να εμπνεύσει κι άλλους αθρώπου να μην τα παρατήσουν». 

Το προσθετικό πόδι σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει «φυσικά επίπεδα δύναμης», σύμφωνα με τους ειδικούς του ΜΙΤ ώστε να βοηθά τους χορευτές στις κινήσεις τους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης