«Σύντροφε Ομπάμα, τι θα κάνεις με αυτούς που δεν έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό»;

«Σύντροφε Ομπάμα, τι θα κάνεις με αυτούς που δεν έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό»;

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκοζίν, ξεκίνησε την αποδόμηση της απόφασης του Ομπάμα και της ΕΕ για «πάγωμα» λογαριασμών ισχυρών Ρώσων

«Σύντροφε Ομπάμα, τι θα κάνεις με αυτούς που δεν έχουν λογαριασμούς στο εξωτερικό»;
Με μια απάντηση που «στάζει ειρωνεία» και δόθηκε μέσω Twitter προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ξεκινά η Ρωσία την αποδόμηση των κυρώσεων που ανακοινώθηκαν νωρίτερα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.


Κλείσιμο

Το tweet ανήκει στον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκοζίν, που είναι και αρμόδιος για τις αμυντικές βιομηχανίες της Ρωσίας και επί λέξη, λέει «Σύντροφε Ομπάμα, τι θα κάνεις με αυτούς που δεν έχουν περιουσία στο εξωτερικό; Ή δεν το σκέφτηκες αυτό»;

Έως τώρα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του Κρεμλίνου ή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ωστόσο, την Τρίτη ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να μιλήσει ενώπιον κοινής συνεδρίασης της άνω και κάτω ρωσικής Βουλής.

Σε παραπλήσιο μήκος κύματος με τον κ. Ρογκοζίν κινήθηκε και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ, ο οποίος διεμήνυσε πως οι κυρώσεις «δεν θα επηρεάσουν την διαδικασία προσχώρησης της Κριμαίας στη Ρωσία».

Μεταξύ των 11 αξιωματούχων που στοχεύουν με κυρώσεις οι ΗΠΑ βρίσκονται ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ και ο πρόεδρος της τοπικής Βουλής, Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης