«Πάρτι» στο πιλοτήριο συνήθιζε να κάνει ο συγκυβερνήτης του Boeing

«Πάρτι» στο πιλοτήριο συνήθιζε να κάνει ο συγκυβερνήτης του Boeing

Στο φως φωτογραφίες από καλλονές που είχε καλέσει στο κόκπιτ πριν τρία χρόνια - Τι αποκαλύπτει νεαρή Αυστραλέζα - Δείτε φωτογραφίες

«Πάρτι» στο πιλοτήριο συνήθιζε να κάνει ο συγκυβερνήτης του Boeing

Αποκαλύψεις που σοκάρουν για τη συνήθεια του συγκυβερνήτη του μοιραίου Boeing να καλεί γυναίκες στο πιλοτήριο των αεροπλάνων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Παρά το γεγονός ότι η παρουσία τρίτων προς τους κυβερνήτες προσώπων στο πιλοτήριο δεν θέτει κατ' ανάγκην σε κίνδυνο την ασφάλεια μιας πτήσης, πρόκειται για κάτι που δεν συνηθίζεται (από την πλειοψηφία των αεροπορικών εταιρειών απαγορεύτεται) και εν δυνάμει, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την πτήση.

Η νεαρή Αυστραλέζα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της με τον συγκυβερνήτη από πτήση του 2011, όπου εμφανίζεται αυτή και μια ακόμη γυναίκα να ποζάρουν μέσα στο κοκπιτ αεροπλάνου, παρέα με τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης.

Η αποκάλυψη έγινε στην εκπομπή «A Current Affair» όπου δήλωσε πως σε αεροπορικό ταξίδι της το 2011 είχε προσκληθεί από τον κυβερνήτη της πτήσης MH370 να περάσει στο κόκπιτ του αεροσκάφους.


Κλείσιμο

Η Τζόντι Ρόος, υποστήριξε πως με τη φίλη της Ζάαν Μαρέ, ταξίδεψαν καθόλη τη διάρκεια της πτήσης από Κουάλα Λουμπούρ για τα νησιά Πουκέ, στο εσωτερικό του πιλοτηρίου.

Μάλιστα, η νεαρή παρουσίασε και φωτογραφίες που τη δείχνουν να ποζάρει χαμογελαστή με τους δύο κυβερνήτες, ενώ σε κάποιες από αυτές ένας εκ των δύο πιλότων τους έχει δανείσει το καπέλο του, το οποίο φαίνονται να φορούν οι δυο φίλες.

Σύμφωνα με την Ρόος, που μένει στη Μελβούρνη, ο ένας από τους δύο άνδρες είναι ο 27χρονος Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίντ, ο πρώτος κυβερνήτης του αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ προ τεσσάρων ημερών κατά τη διάρκεια της πτήσης Κουάλα Λουμπουρ - Πεκίνο.



Όπως αποκάλυψε η νεαρή, οι γυναίκες παρέμειναν στο κοκπιτ ακόμα και κατά τη διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης, ενώ οι κυβερνήτες τους ζήτησαν να περάσουν «μερικά βράδια μαζί στην Κουάλα Λουμπούρ».

Η Ρόος είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή: «Κατά τη διάρκεια της πτήσης μας μιλούσαν, ενώ μας άφησαν να καπνίσουμε, αν και πιστεύω ότι δεν επιτρέπεται. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι όλη την ώρα δεν κοιτούσαν μπροστά και δεν κυβερνούσαν οι ίδιοι το αεροσκάφος. Ήταν λίγο γλοιώδεις. Μας κάλεσαν και μας ζήτησαν να προγραμματίσουμε την παραμονή μας, ώστε να μείνουμε λίγες παραπάνω νύχτες».

Παρόλα αυτά, διευκρίνισε ότι ένιωθε ασφαλής και ότι είχε την πεποίθηση ότι οι δύο άνδρες γνώριζαν τι έκαναν.

Όπως είπε, μάλιστα, σοκαρίστηκε μόλις ενημερώθηκε για τη μοιραία πτήση και είδε φωτογραφίες του Αμπντούλ Χαμίντ.

«Όταν συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για τον ίδιο συγκυβερνήτη που είχα γνωρίσει και είχα φωτογραφίες μαζί του στο πιλοτήριο, σοκαρίστηκα. Όταν είδα όλους τους φίλους και συγγενείς να αναρτούν μηνύματα στο προφίλ του στο Διαδίκτυο, η καρδιά μου ράγισε για την οικογένειά του και τις οικογένειες όλων των επιβατών. Είναι μία πολύ θλιβερή ιστορία» δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή η Τζόντι Ρόος, η υπόθεση της οποίας παραπέμπει σε εκείνη της μοιραίας γυναίκας που βρισκόταν με τον πλοίαρχο του μοιραίου Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο, όταν το κρουαζιερόπλοιο προσάραξε στο νησάκι Τζίλιο, σκορπώντας το θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους.



Μετά την αποκάλυψη της νεαρής από την Αυστραλία, οι μαλαισιανές αερογραμμές ανακοίνωσαν πως θα διενεργήσουν έρευνα σχετικά με την πτήση του 2011, την ώρα που επισημαίνουν πως δεν επιτρέπεται κανείς να μπει στο πιλοτήριο αεροσκάφους.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης