Συρία: «Τίποτε δεν με εμποδίζει να είμαι ξανά υποψήφιος» δηλώνει ο Άσαντ

Συρία: «Τίποτε δεν με εμποδίζει να είμαι ξανά υποψήφιος» δηλώνει ο Άσαντ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφέρει την προεδρία στην αντιπολίτευση - Χαμογελαστός και άνετος προανήγγειλε τη νέα υποψηφιότητά του

Συρία: «Τίποτε δεν με εμποδίζει να είμαι ξανά υποψήφιος» δηλώνει ο Άσαντ
Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσε ότι στις προεδρικές εκλογές στη Συρία τον προσεχή Ιούνιο θα είναι εκ νέου υποψήφιος: «Θεωρώ ότι τίποτε δεν με εμποδίζει να είμαι υποψήφιος ... και αν η κοινή γνώμη το επιθυμεί, δεν θα διστάσω ούτε μία στιγμή να το κάνω. Με λίγα λόγια, μπορώ να πω ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να είμαι υποψήφιος» τόνισε ο Άσαντ.

Κλείσιμο
Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφέρει την προεδρία μελλοντικής κυβέρνησης σε μέλος της αντιπολίτευσης, λίγο πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες της ειρηνευτικής διάσκεψης Γενεύη 2 για την «πολιτική διευθέτηση» της συριακής σύρραξης, τις οποίες χαρακτήρισε «αγώνα κατά της Τρομοκρατίας» που θα πρέπει να έχει «ξεκάθαρα αποτελέσματα». 

Ο πρόεδρος Άσαντ, που παραχώρησε τη συνέντευξη στο Μέγαρο του Λαού στη Δαμασκό, προειδοποίησε ότι ο πόλεμος που διεξάγει κατά των ανταρτών - τους οποίους χαρακτήρισε «τρομοκράτες» - θα είναι μακροχρόνιος, ενώ εμφανίσθηκε χαμογελαστός και άνετος, παρά τις συγκρούσεις που μαίνονται αμείωτες στις πόλεις της Συρίας και οι οποίες έχουν αφήσει περισσότερους από 130.000 νεκρούς. «Αν η Συρία χάσει τη μάχη, το χάος θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή», τόνισε, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη του πως οι δυνάμεις του θα κερδίσουν τελικά.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση, αρνήθηκε ότι διαθέτει οποιαδήποτε νομιμότητα αντιπροσώπευσης, αφού «είναι κατασκεύασμα των ξένων υπηρεσιών Πληροφοριών» και συνέχισε με σφοδρότητα «Έρχονται μέχρι τα σύνορα για ένα μισάωρο μέχρι να το βάλουν στα πόδια, πώς μπορούν τότε να γίνουν μέλη της κυβέρνησης; Μπορεί ένας υπουργός να ασκεί τα καθήκοντά του από το εξωτερικό; Τέτοιες ιδέες είναι απολύτως ανεδαφικές, θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε αστειότητες».

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Μπασάρ αλ Άσαντ απέκλεισε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την προεδρία και τη χώρα «Η φυγή δεν αποτελεί εδώ επιλογή. Οφείλω να βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή των υπερασπιστών της πατρίδας. Αυτό ήταν το μοναδικό σενάριο από την πρώτη ημέρα της κρίσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης