Ρωσία: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ επιδείνωσαν την ασφάλεια της αεροπλοΐας, λέει ο Λαβρόφ για το ελικόπτερο του Ραϊσί
Χώρες, σε βάρος των οποίων οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις, δεν λαμβάνουν ανταλλακτικά για αμερικανικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων και για την αεροπορία, δήλωσε ο Λαβρόφ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σχολιάζοντας τη συντριβή ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή στον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, δήλωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές κυρώσεις επιδείνωσαν την ασφάλεια της αεροπλοΐας.
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από το σημείο της συντριβής με το αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερο Bell 212, στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί, να έχει καταπέσει σε κορυφή βουνού, χωρίς να υπάρχει - ως τώρα - επίσημη αναφορά για τα αίτια του δυστυχήματος.
Το Ιράν ήταν βασικός αγοραστής ελικοπτέρων Bell κατά τη διακυβέρνηση του Σάχη πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, αν και η ακριβής προέλευση του αεροσκάφους που συνετρίβη δεν είναι σαφής. Δεκάδες κυρώσεις δυσκολεύουν το Ιράν να αποκτήσει εξαρτήματα ή να αναβαθμίσει τα αεροσκάφη του.
«Οι Αμερικανοί το αποκηρύττουν αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως άλλες χώρες, σε βάρος των οποίων οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν κυρώσεις, δεν λαμβάνουν ανταλλακτικά για αμερικανικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων και για την αεροπορία», δήλωσε ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στο δυστύχημα.
«Μιλάμε για τη σκόπιμη πρόκληση βλάβης σε απλούς πολίτες που χρησιμοποιούν αυτά τα μεταφορικά μέσα, και όταν δεν δίδονται ανταλλακτικά, αυτό συνδέεται άμεσα με υποβάθμιση στο επίπεδο της ασφάλειας».
Το University of Derby Greece - Νομικό Πρόσωπο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης φέρνει στη χώρα ένα νέο μοντέλο βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, σχεδιασμένο για τον κόσμο του σήμερα και του αύριο.
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.