Γερμανία: «Φρένο» στις πλαστικές σε ανήλικους βάζει ο «Μεγάλος Συνασπισμός»

Γερμανία: «Φρένο» στις πλαστικές σε ανήλικους βάζει ο «Μεγάλος Συνασπισμός»

Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες συμφωνούν ότι οι επεμβάσεις αισθητικής σε ανήλικους πρέπει να γίνονται μόνον όταν συντρέχουν λόγοι υγείας

Γερμανία: «Φρένο» στις πλαστικές σε ανήλικους βάζει ο «Μεγάλος Συνασπισμός»
Tο... νυστέρι σε νέους και παιδιά που γίνονται μόνο για λόγους αισθητικής θέλει να απαγορεύσει ο «Μεγάλος Συνασπισμός» στη Γερμανία.

Σήμερα, αρκεί η συγκατάθεση των γονιών για να υποβληθεί, για παράδειγμα, μια 15χρονη σε πλαστική στήθους.

Κλείσιμο
Όμως, Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες που συμμετέχουν στον «Grokο»  (Μεγάλο Συνασπισμό) συμφωνούν ότι οι επεμβάσεις σε ανήλικους πρέπει να γίνονται μόνον όταν συντρέχουν λόγοι υγείας ή όταν υπάρχει όντως ψυχολογικός αντίκτυπος.

Όπως εξηγεί ο χειρουργός Πέτερ Ζίπε, σήμερα το 80 % των επεμβάσεων αισθητικής σε ανήλικους στη Γερμανία, αφορά σε πεταχτά αυτιά. 

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος τύπου του Γερμανικού Ιδρύματος Πλαστικών Χειρουργών, Κέρστιν φον Άρκ, επισημαίνει ότι, ακόμη κι αν ο νυν κυβερνητικός συνασπισμός κατέληγε σε σχετικό νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση του σχετικού πλαισίου, στην πράξη δε θα άλλαζε ουσιαστικά τίποτα.

«Σε εμάς τους γιατρούς δε θα άλλαζε τίποτε απολύτως. Εγχειρίζουμε για ιατρικούς λόγους και δεν έχουμε λόγο να το αλλάξουμε αυτό». Σε τέτοιες περιπτώσεις οι πλαστικοί χειρουργοί οφείλουν πάντα να εξετάζουν πολύ προσεκτικά όλα τα δεδομένα.

Όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Πέτερ Ζίπε: «Τα όρια είναι συχνά ρευστά και εναπόκειται σε εμάς να μιλήσουμε με τον παθόντα και την οικογένειά του προκειμένου να εξακριβώσουμε πόσο πραγματικά υποφέρει».

Επίσης, όπως λέει, πρέπει να διαφέρει αισθητά από το κανονικό. Εάν κάποιος, για παράδειγμα, υποφέρει ενώ έχει κανονική μύτη, ο γιατρός δε θα χειρουργούσε, πόσο μάλλον ανήλικους που θέλουν μια επέμβαση καθαρά για λόγους αισθητικής. «Δεν γνωρίζω πλαστικό χειρουργό που αναλαμβάνει τέτοιες περιπτώσεις ανηλίκων», πρόσθεσε ο Ζίπε. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης