Συρία: Θα συμμετάσχουμε στη «Γενεύη 2», αλλά δε θα παραδώσουμε την εξουσία

Συρία: Θα συμμετάσχουμε στη «Γενεύη 2», αλλά δε θα παραδώσουμε την εξουσία

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας διαμηνύει πως το καθεστώς Άσαντ δε θα αποχωρήσει

Συρία: Θα συμμετάσχουμε στη «Γενεύη 2», αλλά δε θα παραδώσουμε την εξουσία
Θα συμμετάσχει τελικά η Συρία στην ειρηνευτική διάσκεψη της Γενεύης, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου SANA, που επικαλείται πηγή του υπουργείου Εξωτερικών.

Ωστόσο, στο κείμενο διευκρινίζεται πως «δεν πρόκειται το καθεστώς Άσαντ να παραδώσει την εξουσία».

Η πηγή έσπευσε να αποσαφηνίσει ότι η παρουσία της συριακής αντιπροσωπείας στη Γενεύη 2, για τον τερματισμό της εμφύλιας σύρραξης στη Συρία, δε σημαίνει ότι θα γίνουν δεκτές αξιώσεις της Δύσης για απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ Άσαντ από την εξουσία.

Κλείσιμο

«Ο λαός μας δεν θα επιτρέψει σε κανένα να του κλέψει το δικαίωμα να επιλέγει το μέλλον του και τους ηγέτες του, διότι το σημαντικό στη Γενεύη είναι να υποστηριχθούν τα δικαιώματα του συριακού λαού και όχι αυτών που έχυσαν το αίμα αυτού του λαού», σύμφωνα πάντα με την πηγή του υπουργείου.

«Η εποχή της αποικιοκρατίας έχει λήξει», συμπλήρωσε στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών ως απάντηση στα αιτήματα της Γαλλίας και της Βρετανίας να μην έχει ο Άσαντ ρόλο σε μια μεταβατική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, δήλωσε πως οι προσπάθειες θα επιχειρήσουν να δώσουν ένα τέλος στη σύρραξη και να οδηγήσουν στην ανακωχή πριν τη Γενεύη 2.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενεύη 2 θα λάβει χώρα στις 22 Ιανουαρίου, ενώ η λίστα των συμμετεχόντων δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης