Γαλλία: 100.000 υπογραφές «στηρίζουν» την μαύρη υπουργό Δικαιοσύνης

Γαλλία: 100.000 υπογραφές «στηρίζουν» την μαύρη υπουργό Δικαιοσύνης

Η Τομπιρά υποστήριξε στο τηλεοπτικό δίκτυο «France 2» ότι συγκινήθηκε πολύ από την κίνηση αυτή

Γαλλία: 100.000 υπογραφές «στηρίζουν» την μαύρη υπουργό Δικαιοσύνης
Διασημότητες όπως η βρετανή ηθοποιός, Τζέιν Μπέρκιν που ζει πλέον μόνιμα στη Γαλλία και η σεναριογράφος,  Τζοσιάν Μπαλάσκο,  συγκέντρωσαν 100.000 υπογραφές πολιτών για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη μαύρη υπουργό Δικαιοσύνης, Κριστιάν Τομπιρά, που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα ρατσιστικές και υβριστικές επιθέσεις.

Την επιστολή με τις υπογραφές επέδωσαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Κλείσιμο
«Yπάρχουν και καλές φωνές. Σήμερα, εκφράστηκαν», δήλωσε η Στίβι Γκουστά, που ηγείται της ευγενικής πρωτοβουλίας.
 
«Είμαστε οι ΄΄πυροσβέστες΄΄ που θα σβήσουμε την φλόγα του μίσους», πρόσθεσε.

Η Κριστιάν Τομπιρά υποστήριξε στο τηλεοπτικό δίκτυο "France 2" ότι συγκινήθηκε πολύ από την κίνηση αυτή. "Είναι καταπληκτικές αυτές οι φωνές", τόνισε.

Πριν από μερικές ημέρες, η Τομπιρά είχε βρεθεί στο στόχαστρο του ακροδεξιού περιοδικού «Minute», το οποίο είχε κυκλοφορήσει με διόλου κολακευτικό τίτλο: «Σκανδαλιάρα σαν τον πίθηκο, η Τομπιρά ξαναβρήκε την μπανάνα».

Τα ραστιστικά και υβριστικά σχόλια σε βάρος της Τομπιρά,  που γεννήθηκε στη Γουιάνα και είναι απόγονος σκλάβων, προκάλεσαν σάλο στη Γαλλία και σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έσπευσε να καταδικάσει την κίνηση αυτή του περιοδικού.

Στο Twitter, πολλοί πολιτικοί της αριστεράς αλλά και ανώνυμοι χρήστες κατήγγειλαν το περιοδικό και πολλοί ζήτησαν να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους.

Ο Αρλέμ Ντεζίρ, πρώτος γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε «αηδιασμένος από το απεχθές πρωτοσέλιδο» και έκρινε ότι «το συγκεκριμένο τεύχος θα πρέπει να κατασχεθεί».

Η οργάνωση «SOS Ρατσισμός» ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του περιοδικού με την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους.

Η Κριστιάν Τομπιρά στοχοποιήθηκε από τη συντηρητική δεξιά και την ακροδεξιά, κυρίως επειδή εισήγαγε στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται.

Υπενθυμίζεται ότι, μία υποψήφια του Εθνικού Μετώπου για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, η Αν-Σοφί Λεκλέρ, τέθηκε εκτός κόμματος επειδή παραλλήλισε την Τομπιρά με πίθηκο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης