Φαμπιούς: Δεν απέχουμε πολύ από μία συμφωνία με το Ιράν

Φαμπιούς: Δεν απέχουμε πολύ από μία συμφωνία με το Ιράν

«Δεν είμαστε μακριά από μία συμφωνία με του Ιρανούς, αλλά ούτε είμαστε ακόμη εκεί», είπε ο Φαμπιούς στο ραδιόφωνο Europe 1

Φαμπιούς: Δεν απέχουμε πολύ από μία συμφωνία με το Ιράν
Την αισιοδοξία του ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, αναφέροντας πάντως ότι σε κάποια σημεία χρειάζεται περαιτέρω προσπάθεια από την Τεχεράνη.

«Δεν είμαστε μακριά από μία συμφωνία με του Ιρανούς, αλλά ούτε είμαστε ακόμη εκεί», είπε ο Φαμπιούς στο ραδιόφωνο Europe 1.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τις έξτρα εγγυήσεις που ζήτησε η χώρα του κατά τις συνομιλίες του Ιράν με την ομάδα των 5 + 1 το Σαββατοκύριακο στη Γενεύη, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το Παρίσι δεν απομονώθηκε, αλλά είχε μία ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο με τον επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενεργείας (ΟΙΕΑ) Αλί Ακμπάρ Σαλεχί άρχισαν σήμερα συνομιλίες στην πρωτεύουσα του Ιράν για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας επαλήθευσης των ιρανικών πυρηνικών δραστηριοτήτων ύστερα από ένα και πλέον χρόνο άκαρπων διαπραγματεύσεων.

«Η ΙΑΕΑ είναι αποφασισμένη να επιλύσει όλα τα θέματα που εκκρεμούν με τη συνεργασία και το διάλογο», τόνισε ο Αμάνο πριν από τη συνάντησή του με τον Σαλεχί.

Ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ δήλωσε ότι ελπίζει «ειλικρινά να έχει θετικά αποτελέσματα» η συνάντηση αυτή, η οποία πραγματοποιείται σε θετικό διπλωματικό κλίμα παρά το γεγονός ότι οι συνομιλίες της Γενεύης δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης