Συρία: Ανταρτικές οργανώσεις τάσσονται κατά της ειρηνευτικής διάσκεψης

Συρία: Ανταρτικές οργανώσεις τάσσονται κατά της ειρηνευτικής διάσκεψης

«Υπογραμμίζουμε ότι η διάσκεψη Γενεύη-2 δεν είναι και δε θα είναι ποτέ η επιλογή του λαού ή η μια διεκδίκηση της επανάστασής μας», τονίζεται σε ανακοίνωση των ενόπλων αυτών ισλαμικών οργανώσεων

Συρία: Ανταρτικές οργανώσεις τάσσονται κατά της ειρηνευτικής διάσκεψης
Περίπου είκοσι ισλαμικές ανταρτικές οργανώσεις της Συρίας τάχθηκαν κατηγορηματικά κατά της ειρηνευτικής διάσκεψης «Γενεύη-2», την οποία υποστηρίζουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση.

«Υπογραμμίζουμε ότι η διάσκεψη Γενεύη-2 δεν είναι και δε θα είναι ποτέ η επιλογή του λαού ή η μια διεκδίκηση της επανάστασής μας», τονίζεται σε ανακοίνωση των ενόπλων αυτών ισλαμικών οργανώσεων, την οποία έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα ο 'Αχμεντ Εϊσά αλ-Σέιχ, επικεφαλής της ταξιαρχίας Σουκούρ αλ-Σαμ.

Κλείσιμο
«Εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα επιπλέον στοιχείο συνωμοσίας που στόχος του είναι να αλλάξει την πορεία της επανάστασής μας και να τη σταματήσει», προστίθεται στην ανακοίνωση των ισλαμικών αυτών οργανώσεων, ορισμένες από τις οποίες αποτελούν μέρος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Οσοι συμμετάσχουν σ' αυτή τη διάσκεψη θα διαπράξουν προδοσία για την οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον των δικαστηρίων μας», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η συριακή αντιπολίτευση, η οποία είναι διχασμένη όσον αφορά στην ενδεχόμενη συμμετοχή της στην ειρηνευτική αυτή διάσκεψη, ζητεί εγγυήσεις ότι αυτή θα οδηγήσει στην αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-'Ασαντ από την εξουσία, κάτι που το καθεστώς απορρίπτει κατηγορηματικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης