Περίπου 800 μετανάστες διασώθηκαν στο κανάλι της Σικελίας

Περίπου 800 μετανάστες διασώθηκαν στο κανάλι της Σικελίας

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ήδη από χθες, συζητούν στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες το μεγάλο πρόβλημα τις λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη

GP Ιαπωνίας, 1-2 οι Red Bull!
Περίπου 800 μετανάστες διασώθηκαν στο κανάλι της Σικελίας
Περίπου 800 μετανάστες διασώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας σε συνολικά έξι επιχειρήσεις της ιταλικής ακτοφυλακής που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα, που η τραγωδία με τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες έγινε πρώτο θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο και ήταν η αρχή να ανοίξει ένας μεγάλος διάλογος στην Ε.Ε. για την λαθρομετανάστευση.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως στις νέες επιχειρήσεις των ιταλικών σκαφών, με βάση το ιταλικό πρακτορείο Ansa, μόνο από δύο σκάφη του ιταλικού πολεμικού ναυτικού διασώθηκαν περίπου 400 μετανάστες μέσα σε μία νύχτα!

Και όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ήδη από χθες, συζητούν στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες το μεγάλο πρόβλημα τις λαθρομετανάστευσης στην Ευρώπη.

Ένα θέμα που στην ατζέντα έβαλαν οι χώρες του Νότου και ειδικότερα η Ελλάδα και η Ιταλία, ενώ πολύ γρήγορα με την βοήθεια και της Γαλλίας έγινε ένα από τα βασικά της θέματα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης