Γερμανία: Χωρίς το ΥΠΟΙΚ δεν έχει «συγκατοίκηση», διαμηνύουν οι Σοσιαλδημοκράτες

Γερμανία: Χωρίς το ΥΠΟΙΚ δεν έχει «συγκατοίκηση», διαμηνύουν οι Σοσιαλδημοκράτες

Ζήτουν από την Μέρκελ να τους παραχωρήσει το υπουργείο

Γερμανία: Χωρίς το ΥΠΟΙΚ δεν έχει «συγκατοίκηση», διαμηνύουν οι Σοσιαλδημοκράτες
Αδιαπραγμάτευτοι εμφανίζονται οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) για το πόστο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαμηνύοντας στην Άνγκελα  Μέρκελ πως, αν δεν τους παραχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, τότε δεν... έχει συγκατοίκηση στην κυβέρνηση.

Ο Γιοχάνες Καρ, κορυφαίο στέλεχος του SPD, δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα "Die WElT" ότι οι συνομιλίες των δύο μεγάλων κομμάτων "Σοσιαλδημοκρατών- Χριστιανοδημοκρατών" έχουν κολλήσει στο υπουργείο Οικονομικών κι ότι εάν η Γερμανίδα καγκελάριος δεν δώσει το επίμαχο υπουργείο στο κόμμα του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τότε δεν έχει μεγάλο συναπισμό.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, η "σιδηρά κυρία" της Γερμανία θα συναντηθεί την ερχόμενη Πέμπτη με την ηγεσία των Πρασίνων. Τα γερμανικά ΜΜΕ  δίνουν πιθανότητες μόλις 30% σε έναν συνασπισμό "Χριστιανοδημοκρατών- Πρασίνων".

Στο μεταξύ, στο στρατόπεδο των Ελεύθερων Δημοκρατών του Φίλπ Ρέσλερ, ένα νέο αστέρι γεννιέται.

Πρόκειται για τη 43χρονη Νίκολα Μπέερ, η οποία προαλείφεται για γενική γραμματέας του κόμματος. Tο FDP κάνει "λίφτινγκ" στην ηγεσία του μετά την πανωθερία που υπέστη στις εκλογές μένοντας για πρώτη φορά εκτός κοινοβουλίου.



Αν και ο απερχόμενος αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλπ Ρέσλερ, έχει ήδη παραδώσει το "δαχτυλίδι" για την ηγεσία του κόμματος στον Κρίστιαν Λίντνερ, επικεφαλής του κόμματος στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, η γερμανική εφημερίδα "Bild" επισημαίνει ότι η Νίκολα Μπέερ, υπουργός Πολιτισμού στην Έσση,  έχει εξίσου πολλά προσόντα.

Η Μπέερ, για να μην δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα της, πιθανότατα θα συμβιβαστεί με το αξίωμα της γενικής γραμματέας των Ελεύθερων Δημοκρατών.

Λίντνερ και Μπέερ γνωρίζονται εδώ και 15 χρόνια. Ο ίδιος, πάντως, παράδεχεται ότι η 43χρονη οικολόγος είναι ανταγωνιστική και ιδιαίτερα φιλόδοξη με πλούσια εμπειρία στον τομέα της επιμόρφωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης