Επιτέθηκαν με μαχαίρι στον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα!

Επιτέθηκαν με μαχαίρι στον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα!

Δέχτηκε επίθεση από άγνωστο άνδρα κοντά στο σπίτι του

Gay Parade στο Τόκιο με χορηγούς την Google και την   Bank of America
Επιτέθηκαν με μαχαίρι στον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα!
Ο δεύτερος πλουσιότερος Κινέζος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα κοντά στο σπίτι του στην δυτική επαρχία Ζετζιάνγκ, μία είδηση που μεταδόθηκε πριν από λίγο από το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη με καθυστέρηση πέντε ημερών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο "Xinhua", ο δισεκατομμυριούχος Ζονγκ Γκουνγκού, 67 ετών, φέρει τραύματα στους μύες και τους τένοντες των χεριών του, ωστόσο, οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του, πράγμα που κι έκανε. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή και λίγες ώρες αργότερα , η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζονγκ Γκουινγκού είναι πρόεδρος της εταιρείας εμφιαλωμένων ποτών «Hangzhou Wahaha Group».

Ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία ότι απευθύνθηκε στον Ζονγκ όταν τον είδε στην τηλεόραση να λέει ότι βοηθάει τους μετανάστες να βρουν δουλειά.

Ο τραυματισμός του Ζονγκ έγινε πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ , τα οποία επισημαίνουν ότι σήμερα η περιουσία του ανέρχεται σε 18,8 δις δολάρια.

Ο Ζονγκ έχει ισχυρές διασυνδέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα. Εζησε το «θαύμα» της Πολιτιστικής Eπανάστασης, αλλά μεγαλούργησε και ο ίδιος την περίοδο του ανοίγματος της Κίνας στην οικονομία της αγοράς. Αν και πλησιάζει τα 70 του, ουδέποτε διανοήθηκε να αποσυρθεί. Ωστόσο, έχει φροντίσει να εισαγάγει τη νέα γενιά στα πράγματα, με την 31 ετών κόρη του να αναλαμβάνει αρμοδιότητες στον οικογενειακό κολοσσό της Wahaha. Η πορεία του είναι πανομοιότυπη με πολλών άλλων δισεκατομμυριούχων της Κίνας. Τελειώνοντας το σχολείο το 1966, εργάστηκε πολλά χρόνια σε γεωργικές δουλειές, προπαιδεία αναγκαία στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Επανάστασης. Οταν επανήλθε στην πόλη του, τη Χανγκζού, κοντά στη Σαγκάη, ακολούθησε το επιχειρηματικό πνεύμα της εποχής. Ξεκίνησε το 1987 με μια σχολική καντίνα και το 1989 ίδρυσε τη δική του εταιρεία τροφίμων και αναψυκτικών. Το 1995 εισαγάγει στην γκάμα των προϊόντων του το εμφιαλωμένο νερό, προσφέροντας ένα αγαθό σπάνιο για χιλιάδες Κινέζους, οι οποίοι στερούνται τρεχούμενο νερό. Το 1997 συνεταιρίστηκε με τη γαλλική εταιρεία «Danone».

Το τελευταίο του εγχείρημα είναι μια αλυσίδα εμπορικών κέντρων όπου θα φιλοξενούνται ευρωπαϊκά εμπορικά σήματα όχι ιδιαίτερα γνωστά στην Κίνα. Το πρώτο, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του, δεν είχε καλές επιδόσεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, «χρειάζονται χρόνια να χτιστεί μια εμπορική επωνυμία».

Την ίδια ώρα η «Wahaha» διαθέτει επαρκές ρευστό για το λόγο αυτό ο Ζονγκ αναζητεί συμφέρουσες εξαγορές εκτός συνόρων. «Με ενδιαφέρουν εταιρείες με προϊόντα που δεν μπορεί να παραγάγει η Κίνα»,έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν.. Αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κρίση, επισημαίνει: «Η Ευρώπη έχει υψηλά κοινωνικά επιδόματα και υψηλή φορολογία, με αποτέλεσμα κανένας να μη δουλεύει, γι’ αυτό έχει προβλήματα σήμερα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης