Τηλεφωνήματα Ομπάμα σε μέλη του Κογκρέσου ενόψει της ψηφοφορίας της 9ης Σεπτεμβρίου

Τηλεφωνήματα Ομπάμα σε μέλη του Κογκρέσου ενόψει της ψηφοφορίας της 9ης Σεπτεμβρίου

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για τις εργασίες της G20

Τον έκλεψαν σε…δόσεις!
Τηλεφωνήματα Ομπάμα σε μέλη του Κογκρέσου ενόψει της ψηφοφορίας της 9ης Σεπτεμβρίου
Ούτε η σύνοδος της G20 δεν εμπόδισε τον Μπαράκ Ομπάμα από το να συνεχίσει τις προσπάθειες για μια θετική απόφαση του Κογκρέσου για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε συνεργάτης του, θα μιλήσει τηλεφωνικά με μέλη του Κογκρέσου σε μια προσπάθεια να πείσει για την αναγκαιότητα να στηρίξουν μια στρατιωτική επέμβαση.
 
Κλείσιμο
«Θα τηλεφωνήσει στο Καπιτώλιο» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του αναπληρωτή συμβούλου του Ομπάμα σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς.
 
Παρά τη στήριξη την οποία έχουν προσφέρει στον πρόεδρο οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, τίποτα δεν θεωρείται οριστικό: πολλοί Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται διστακτικοί, ενώ και από την πλευρά των Δημοκρατικών αρκετοί είναι εκείνοι που διαφωνούν με την πρόταση του προέδρου.
 
Ο Ρόουντς πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Δεν έχω στη διάθεσή μου τον αριθμό των ψήφων, όμως στην αρχή υπήρχαν πολλοί αναποφάσιστοι που ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί καθημερινά βουλευτές και από τα δύο κόμματα παίρνουν θέση και στηρίζουν ένα στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Δαμασκού».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης