Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Πορτογαλία

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Πορτογαλία

Χίλιοι πεντακόσιοι πυροσβέστες στη μάχη για τον έλεγχο των πύρινων μετώπων στις οροσειρές της κεντρικής Πορτογαλίας

Bradley Cooper - Renee Zellweger: Παντρεύονται; 
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Πορτογαλία

Περίπου 1.400 πυροσβέστες εξακολουθούν να μάχονται σήμερα στα πύρινα μέτωπα στις οροσειρές της κεντρικής Πορτογαλίας, συνεπικουρούμενοι από αέρος από έξι ισπανικά και γαλλικά Καναντέρ, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Τα έξι ισπανικά και γαλλικά Καναντέρ κατευθύνονται στο μέτωπο του Καραμούλου», την οροσειρά στα κεντρικά της χώρας, επεσήμανε ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας Μιγκέλ Κρουζ.
Κλείσιμο

Η Γαλλία, η οποία την περασμένη εβδομάδα είχε αποστείλει δύο Καναντέρ, διέθεσε άλλο ένα σήμερα. Τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη πρόκειται να παραμείνουν στη διάθεση των πορτογαλικών αρχών έως την ερχόμενη Τρίτη. Στην έκκληση απάντησε και η γειτονική Ισπανία.

«Η Ισπανία απέστειλε τρία Καναντέρ. Σε πρώτο χρόνο θα παραμείνουν έως αύριο. Αύριο, θα αξιολογήσουμε την κατάσταση», δήλωσε ο Κρουζ. Δύο ισπανικά πυροσβεστικά αεροσκάφη είχαν ενισχύσει τις κατασβεστικές επιχειρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα στην Πορτογαλία, όμως χρειάσθηκε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να αντιμετωπίσουν τα εκεί πύρινα μέτωπα.

Τα ισπανικά και γαλλικά Καναντέρ, μαζί με τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, επιχειρούσαν όλο το απόγευμα στις εστίες στο Καραμούλου. Το μέτωπο στο σημείο αυτό, που μαίνεται από τριημέρου, στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα πυροσβέστρια, ανεβάζοντας στους πέντε τους νεκρούς που μετρά το σώμα στις φωτιές από την αρχή του μήνα.

Η οροσειρά Καραμούλου «κινδυνεύει να μετατραπεί σε νεκροταφείο πυροσβεστών. Πότε θα τελειώσει τούτη η κόλαση, επιτέλους;», αναρωτήθηκε στέλεχος της πυροσβεστικής από τις σελίδες της εφημερίδας Κουρέιου ντα Μανιά.

Οι φλόγες στην περιοχή καίνε αδιάκοπα, μην επιτρέποντας την παραμικρή ανάπαυση στα κλιμάκια της πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι της μικρής ορεινής κοινότητας Σαντιάγκου ντι Μπαστέιρους, που είχε περικυκλωθεί από τα μέτωπα, πέρασαν πολλές μαρτυρικές ώρες στο πλευρό των πυροσβεστών, βοηθώντας με ό,τι είχαν πρόχειρο: κουβάδες, κλαδιά, ενώ όσοι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν προσπαθούσαν με μαντήλια στο στόμα να προστατευθούν από τους καπνούς.

Σήμερα το απόγευμα, άλλη μία εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε στο Σατάου, στην περιφέρεια του Βιζέου, όπου επιχειρούν 270 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 74 οχημάτων, τεσσάρων αεροσκαφών κι ενός ελικοπτέρου.

Βορειότερα, στον εθνικό δρυμό του Αλβάου, η πυρκαγιά απανθράκωσε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, προτού κατασβεσθεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης