Κολομβία: Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ανταρτών στην πολιτική

Κολομβία: Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ανταρτών στην πολιτική

Σάντος: «Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα σ' αυτή την επιθυμία που συμμερίζονται όλοι οι Κολομβιανοί, μια χώρα σε ειρήνη»

Κώστας Γκουλέκας: "Είμασταν άτολμοι σε πολλά"
Κολομβία: Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ανταρτών στην πολιτική
Συνταγματική αναθεώρηση που θα επιτρέψει στο τέλος της ειρηνευτικής διαδικασίας την είσοδο στην πολιτική των ανταρτών που θα έχουν καταθέσει τα όπλα, ενέκρινε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Κολομβίας.

Σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως η αναθεώρηση με τίτλο «νομικό πλαίσιο για την ειρήνη» που εγκρίθηκε το 2012 από το Κογκρέσο, υποστηρίχθηκε από επτά εκ των εννέα δικαστών του εν λόγω δικαστηρίου.

Κλείσιμο
«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα σ' αυτή την επιθυμία που συμμερίζονται όλοι οι Κολομβιανοί, μια χώρα σε ειρήνη», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Προκειμένου να εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο για την ειρήνη, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι θα χρειαστεί μια σειρά από προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων «το τέλος της ένοπλης σύγκρουσης» με την οργάνωση που αποστρατιωτικοποιείται και η παράδοση των όπλων.

Επιπλέον τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θα αποτελέσουν συστηματικά αντικείμενο ερευνών και δικών και οι δράστες τους θα τιμωρηθούν.

Η κυβέρνηση του Σάντος προώθησε αυτή τη μεταρρύθμιση, την οποία θεωρεί νομική βάση για να φέρει σε πέρας την ειρηνευτικη διαδικασία με τους μαρξιστές αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης