Η ιταλική κεντροδεξιά στηρίζει Μπερλουσκόνι

Η ιταλική κεντροδεξιά στηρίζει Μπερλουσκόνι

Λένε «όχι» στην αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και καλούν τον Λέτα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του

Στις φλόγες  δασική έκταση στη Μάνδρα Αττικής
Η ιταλική κεντροδεξιά στηρίζει Μπερλουσκόνι
Τι κι αν δεν είναι πρωθυπουργός, είναι σίγουρα η προσωπικότητα που απασχολεί περισσότερο την κοινή γνώμη, και όχι μόνο στην Ιταλία.

Ο λόγος για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος από σήμερα απολαμβάνει και επίσημα τη στήριξη των στελεχών της κεντροδεξιάς, μετά τη σε βάρος του δικαστική απόφαση.

Κλείσιμο
Μετά τη συνάντηση που είχε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός με τα ηγετικά στελέχη της ιταλικής κεντροδεξιάς και με τους υπουργούς της κυβέρνησης Λέτα που ανήκουν στη συντηρητική παράταξη, και η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες, εκδόθηκε ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο «είναι αδιανόητο και θεσμικά απαράδεκτο να γίνεται αναφορά στη δυνατότητα αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το αξίωμα του γερουσιαστή».

Ο γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Αντζελίνο Αλφάνο, τόνισε παράλληλα ότι «η κυβέρνηση Λέτα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της αρχίζοντας από την κατάργηση του φόρου ιδιοκατοίκησης».

Και κατέληξε απευθύνοντας «έκκληση προς τους ανώτατους θεσμικούς ιθύνοντες και προς τον πρωθυπουργό ώστε να τύχουν πλήρους εκπροσώπησης οι ψηφοφόροι που επέλεξαν την κεντροδεξιά με επικεφαλής τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι».

Από την πλευρά της, η κεντροαριστερά διαμέσου του πρώην πρωθυπουργού Μάσιμο Ντ' Αλέμα, απαντά ότι «κανείς δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές υποθέσεις του Μπερλουσκόνι για να ζημιώσει την Ιταλία», ενώ ο τρίτος κυβερνητικός εταίρος –η Κεντρώα Επιλογή Πολιτών– καθιστά σαφές ότι «η κυβέρνηση Λέτα πρέπει να συνεχίσει το έργο της χωρίς να υποκύψει σε εκβιασμούς, διότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του νόμου».

Σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, τέλος, το Κίνημα Πέντε Αστέρων και η Λέγκα τάσσονται υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης