Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι σε στιγμές ξεγνοιασιάς

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι σε στιγμές ξεγνοιασιάς

Στιγμές οικογενειακής ευτυχίας του Αμερικανού προέδρου αποκαλύπτονται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα πρώτη φορά η Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

Ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι σε στιγμές ξεγνοιασιάς

Στιγμές ξεγνοιασιάς για τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όπου απολαμβάνει τη θάλασσα με τη σύζυγό του, Τζάκι, και τη μικρή του κόρη Κάρολαιν, ή παίζει γκολφ με τον στενό του φίλο, Λεμ Μπίλινγκς….

  Αυτές οι λιγοστές στιγμές οικογενειακής ευτυχίας του Αμερικανού προέδρου, που άφησε το στίγμα του στην αμερικανική πολιτική σκηνή, αποκαλύπτονται σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα πρώτη φορά η Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.
Κλείσιμο



Το 15λεπτο βίντεο παρότι δεν διαθέτει ήχο είναι τόσο ζωντανό που νομίζεις ότι ακούς τα χαρωπά γελάκια της Κάρολαιν, τον χτύπο από το μπαστούνι του γκολφ του Κένεντι ή τον παφλασμό της θάλασσας από τη βουτιά των μελών της οικογένειας…όλες σκηνές που μαγνητοσκοπήθηκαν πριν περίπου πενήντα χρόνια και μόλις τέσσερις μήνες πριν ο πρόεδρος δολοφονηθεί.

Από το βίντεο μπορεί κανείς να διακρίνει τις ανέμελες διακοπές της οικογένειας, τον πρόεδρο να συνομιλεί και να αγκαλιάζει την Κάρολαιν πριν εκείνη γλιστρήσει από την αγκαλιά του για να συνεχίσει το παιχνίδι της, την Τζάκι κρυμμένη πίσω από τα μεγάλα γυαλιά της να μιλά και εκείνη με την κόρη τους που λατρεύει να χοροπηδάει μέσα στο σκάφος. Και ενώ η θερμοκρασία ανεβαίνει ένας ένας πηδούν από το σκάφος στα νερά της ακτής της Νέας Αγγλίας για να δροσιστούν.

Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 22 Νοεμβρίου 1963 αυτές οι στιγμές χαράς θα σβήσουν αστραπιαία όταν μία σφαίρα θα τερματίσει τη ζωή του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης