Μιλάνο: Τα κουνούπια την έκαναν "σουρωτήρι"!

Μιλάνο: Τα κουνούπια την έκαναν "σουρωτήρι"!

Βγήκε για ένα ποτό και κατέληξε... σουρωτήρι από τα κουνούπια. Εξοργισμένη Ιταλίδα έστειλε επιστολή στο δήμαρχο, με φωτογραφία των ποδιών της, για του λόγου το αληθές.

Μιλάνο: Τα κουνούπια την έκαναν "σουρωτήρι"!
«Αγαπητέ δήμαρχε Τζουλιάνο Πιζαπία, σας στέλνω με λίγη ντροπή αλλά σοβαρή απογοήτευση, τρεις φωτογραφίες από τα πόδια μου, έπειτα από μόλις μία ώρα περίπου που πέρασα με τους φίλους μου στην Πόρτα Βενέτζια της αγαπημένης μας πόλης», αναφέρει η επιστολή διαμαρτυρίας της Κοστάνζα Μπάρμπερα προς τον δήμαρχο Μιλάνο, Τζουλιάνο Πιζαπία.

Εξοργισμένη από την επέλαση των κουνουπιών στο Μιλάνο και από την απραγία του δήμου για την καταπολέμησή τους, η Μπάρμπερα δεν άντεξε και ανήρτησε τη φωτογραφία των ποδιών της στο προφίλ της στο Facebook, όπου μπορεί κανείς να δει τα έντονα κόκκινα σημάδια που άφησαν στο δέρμα της τα ενοχλητικά έντομα.
Κλείσιμο


Όπως αναφέρει στην επιστολή της η νεαρή, ο δήμος του Μιλάνο έχει φροντίσει να εγκαταστήσει ειδικά κουτιά στο πάρκο Σεμπιόνε που φιλοξενούν νυχτερίδες, για τις οποίες τα κουνούπια αποτελούν μοναδική λιχουδιά.

Ωστόσο, καταγγέλλει πως πέραν των καινοτόμων «Bat Boxes» δεν έχει γίνει ουσιαστική αντιμετώπιση με άλλους τρόπους, κατά συνέπεια οι πολίτες του Μιλάνο να υποφέρουν από τα τσιμπήματα των κουνουπιών που έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα της μόδας, αλλά και να κινδυνεύουν από μολυσματικές ασθένειες.

Κλείνοντας, μάλιστα, την επιστολή της η Μπάρμπερα αφού ευχαριστεί τον δήμαρχο για την προσοχή, του προτείνει να μη βγει από το σπίτι του αν προηγουμένως δεν έχει χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα εντομοαπωθητικά.

Ο δήμος του Μιλάνου απέδειξε ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά, τουλάχιστον απαντώντας στην καταγγελία της νεαρής γυναίκας. Έτσι, με δελτίου Τύπου αναφέρει πως πέρα από τα 400 κουτιά για νυχτερίδες που έχουν εγκατασταθεί, έχουν πραγματοποιηθεί και «οι απαραίτητες επιχειρήσεις σε 140.000 περίπου υπονόμους, δρόμους, δημοτικά κτίρια, σχολεία, κοιμητήρια κ.α», συμπληρώνοντας πως το έργο θα συνεχιστεί και μέχρι τέλη του Οκτωβρίου.
Στο μεταξύ η νεαρή Μπάρμπερα και οι φίλοι της καλούνται να εφοδιαστούν με μεγάλες ποσότητες εντομοαπωθητικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης