Γενική απεργία την Παρασκευή στην Τυνησία

Γενική απεργία την Παρασκευή στην Τυνησία

Ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Μπράχμι

Γενική απεργία την Παρασκευή στην Τυνησία
Το μεγαλύτερο εργατικό σωματείο στη Τυνησία, η UGTT, ανακοίνωσε πως προκηρύσσει γενική απεργία την Παρασκευή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Μπράχμι, μίας εξέχουσας προσωπικότητας της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσαν σήμερα στελέχη της.

«Το εκτελεστικό γραφείο της UGTT αποφάσισε να προκηρύξει γενική απεργία. Πρόκειται για μία πολιτική απεργία για την άμυνα της Τυνησίας και για μία διαμαρτυρία κατά της νέας αυτής πολιτικής δολοφονίας», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του σωματείου Σάμι Τάχρι.

Κλείσιμο
Μία ανάλογη γενική απεργία είχε προκηρυχθεί στις 8 Φεβρουαρίου έπειτα από τη δολοφονία του Σόκρι Μπελαΐντ, άλλου εξέχοντος πολιτικού στελέχους της λαϊκής αντιπολίτευσης στην ελεγχόμενη από τους ισλαμιστές κυβέρνηση της Τύνιδας.

Όλες οι αεροπορικές πτήσεις από και προς την Τυνησία, θα ακυρωθούν την Παρασκευή μετά από τη γενική απεργία που κήρυξε το κύριο εργατικό συνδικάτο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Μπράχμι, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Όλες οι πτήσεις από και προς την Τυνησία θα ακυρωθούν αύριο, καθώς οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για γενική απεργία », είπε ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Νωρίτερα η Tunisair, ο εθνικός αερομεταφορέας της Τυνησίας, είχε ακυρώσει όλες τις πτήσεις από και προς τη χώρα για την Παρασκευή.




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης