Πακιστάν: Συλλογική ανικανότητα των αρχών η μη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Πακιστάν: Συλλογική ανικανότητα των αρχών η μη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Το πλατύγυρο καουμπόικο καπέλο, το καθημερινό μήλο και τυχαία συνάντηση με αστυνομικό

Πακιστάν: Συλλογική ανικανότητα των αρχών η μη σύλληψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν
Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα κυκλοφορούσε με ένα πλατύγυρο καπέλεο για να μην τον αναγνωρίζουν - Η τυχαιά συνάντηση με αστυνομικό που δεν τον αναγνώρισε

«Καταπέλτης» για τις πακιστανικές αρχές αποτελει το πόρισμα της  επιτροπής που ανέλαβε να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρεται στην έκθεση η αποτυχία των πακιστανικών αρχών οφείλεται στη συλλογική ανικανότητα και αμέλεια των αρχών ασφαλείας του Πακιστάν.

Στις 336 σελιδες του κειμένου εκτός από τις ευθύνες περιγράφονται σκηνές από την καθημερινή ζωή του Μπιν Λάντεν, ο οποίος φέρεται να διέμενε στη χώρα αυτή από το 2001.

Σύμφωνα με μια κατάθεση που δόθηκε στα μέλη της επιτροπής γνωστής και ως επιτροπής Αμπονταμπάντ (σ.σ. εκεί σκοτώθηκε ο Μπιν Λάντεν) ο ηγέτης της Αλ Κάιντα φορούσε ένα πλατύγυρο καουμπόικο καπέλο για να μην τον εντοπίζουν οι δορυφόροι, έτρωγε ένα μήλο όταν ένοιωθε΄αδυναμία και ενθάρρυνε τα εγγόνια του διαγωνιστούν για το ποιος θα συγκέντρωνε τα καλύτερα λαχανικά.

Στο ίδιο κείμενο περιγράφεται και ένα τετ α τετ που είχε Πακιστανός αστυνομικός με τον Μπιν Λάντεν, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν πρόλαβε να αναγνωρίσει τον νο1 - τότε- καταζητούμενο 

Οι συντάκτες της έκθεσης πάντως εκφράζουν και τη δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι ΗΠΑ για τη σύλληψη του ηγέτη της Αλ Κάιντα, κάνοντας λόγο για «πράξη πολέμου κατά του Πακιστάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης