Οχτώ συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με την Αλ Κάιντα στην Ισπανία

Οχτώ συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με την Αλ Κάιντα στην Ισπανία

Και οι οχτώ κατηγορούνται ότι είναι μέλη δικτύου που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα και χρηματοδοτούσε μελλοντικούς ισλαμιστές μαχητές

Οχτώ συλλήψεις υπόπτων για σχέσεις με την Αλ Κάιντα στην Ισπανία
Στη σύλληψη οχτώ ατόμων τα οποία θεωρούνται ύποπτα για στρατολόγηση τζιχατιστών μαχητών για να σταλούν στη συνέχεια στη Συρία ή και αλλού προχώρησε την Παρασκευή η ισπανική αστυνομία.

Οι συλλήψεις έγιναν στην ισπανική επαρχία Θέουτα, η οποία συνορεύει δυτικά με το Μαρόκο.

Και οι οχτώ κατηγορούνται ότι είναι μέλη δικτύου που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα και χρηματοδοτούσε μελλοντικούς ισλαμιστές μαχητές. Μάλιστα σύμφωνα με διεθνή μέσα αρκετά μέλη της ήταν ανήλικοι.

«Εξαρθρώσαμε ένα δίκτυο συνδεδεμένο με την Αλ Κάιντα που δρούσε στη Συρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργείου Εσωτερικών.
Κλείσιμο

Είναι ύποπτοι για ιδεολογική καθοδήγηση σε νέα μέλη, αλλά και χρηματοδότηση ταξιδιών σε επίδοξους μαχητές. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η βάση του δικτύου ήταν στην Θέουτα αλλά και στην μαροκινή πόλη Φνίντεγκ

Κάποιοι από αυτούς είχαν λάβει μέρος σε επιθέσεις, ενώ άλλοι είχα μπει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ώστε να προετοιμαστούν για ένοπλη δράση, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη ξεκίνησαν από το 2009 τόσο από την Εθνική Αστυνομία όσο και από την Πολιτοφυλακή, οι οποίες από το 2011 έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για αυτό το θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης