Η απόκτηση παιδιών «γερνάει» κατά 11 χρόνια τη γυναίκα

Η απόκτηση παιδιών «γερνάει» κατά 11 χρόνια τη γυναίκα

Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό συμβαίνει εξαιτίας του άγχους για την ανατροφή ενός παιδιού, ειδικά σε χώρες που δεν υπάρχει άδεια μητρότητας

Η απόκτηση παιδιών «γερνάει» κατά 11 χρόνια τη γυναίκα
Η απόκτηση παιδιών «γερνάει» το DNA της γυναίκας κατά 11 χρόνια, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «
Human Reproduction». 
Κλείσιμο



Για την ακρίβεια, το μήκος των τελομερών στα κύτταρα, το οποίο σχετίζεται με το γήρας, μειώνεται κατά 4,2% με τη γέννηση παιδιών. Το ποσοστό αυτό εμφανίζεται  μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα αποτελέσματα του καπνίσματος ή της παχυσαρκίας.

Η συγγραφέας της μελέτης, Dr Anna Pollack από το πανεπιστήμιο George Mason της Virginia, υποστήριξε: «Εκπλαγήκαμε από ένα τόσο εντυπωσιακό εύρημα. Είναι αντίστοιχο με περίπου έντεκα χρόνια επιταχυνόμενης κυτταρικής γήρανσης. Η ίδια πρόσθεσε πως: «Δεν σας λέμε "μην κάνετε παιδιά"».



Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό συμβαίνει  εξαιτίας του άγχους για την ανατροφή ενός παιδιού, ειδικά σε χώρες που δεν προβλέπεται άδεια μητρότητας.

Η έρευνα ανέλυσε τα δεδομένα από 1.505 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 20 και 44 ετών, μεταξύ των οποίων οι 444 δεν είχαν αποκτήσει παιδί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης