Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Κουλέμπα ζητά ξανά από τους συμμάχους να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους από το έδαφός τους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Κουλέμπα ζητά ξανά από τους συμμάχους να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους από το έδαφός τους

«Δεν υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης» είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ και πρόσθεσε: «Αν δεν θέλετε να το κάνετε, εφοδιάστε μας με όλα τα απαραίτητα μέσα»

28745045
Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας πρότεινε σήμερα οι σύμμαχοι της Ουκρανίας να καταρρίπτουν από το δικό τους έδαφος τους ρωσικούς πυραύλους που στοχεύουν τη χώρα του.

«Δεν υπάρχει κανένα νομικό ή ηθικό επιχείρημα ή θέμα ασφαλείας που θα εμπόδιζε τους εταίρους μας να καταρρίπτουν τους ρωσικούς πυραύλους πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας, από το δικό τους έδαφος», είπε ο Ντμίτρο Κουλέμπα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ.

Η Ουκρανία είχε ήδη ζητήσει, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, να την βοηθήσει η Δύση στην κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων πάνω από το έδαφός της, όμως οι σύμμαχοι του Κιέβου θεώρησαν ότι ο κίνδυνος κλιμάκωσης ήταν πολύ μεγάλος. Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών απέρριψε αυτό το επιχείρημα σήμερα, υποστηρίζοντας ότι η κατάρριψη των ρωσικών πυραύλων δεν θέτει σε κίνδυνο το ρωσικό έδαφος ή τους Ρώσους στρατιώτες. Πρόκειται για «κομμάτια μετάλλων που μεταφέρουν τον θάνατο από τη Ρωσία προς την Ουκρανία», είπε.

28745696
Κλείσιμο


«Αν δεν θέλετε να το κάνετε, εφοδιάστε μας με όλα τα απαραίτητα μέσα. Θα τα αναπτύξουμε στο έδαφος της Ουκρανίας και θα αναχαιτίζουμε αυτούς τους πυραύλους μόνοι μας», κατέληξε.

Η Μπέρμποκ, που πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο, επέμεινε ότι είναι αναγκαίο να δοθούν περισσότερα μέσα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία, το συντομότερο δυνατόν. «Κάθε δισταγμός και κάθε καθυστέρηση στοιχίζουν ζωές αθώων. Και κάθε δισταγμός στην υποστήριξη της Ουκρανίας θέτει επίσης σε κίνδυνο τη δική μας ασφάλεια», είπε η Γερμανίδα υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν γνωρίζει κανένα όριο» και έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία καταστροφής της Ουκρανίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τους αδιάκοπους βομβαρδισμούς στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

28745044


«Η καλύτερη προστασία απέναντι στον τρόμο των ρωσικών πυραύλων είναι να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας. Πρόκειται επομένως για την απόλυτη προτεραιότητά μας αυτές τις ημέρες», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Singapore Airlines: Επιβάτης περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε στον αέρα – Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες

Ραϊσί: Χαμός στο Twitter με τη θεωρία για τον πιλότο του ελικοπτέρου και πράκτορα της Μοσάντ ονόματι... «Έλι Κόπτερ»

Λαμία: Τέλος τα σχολικά γεύματα από την «Γιαννίτσης Group» μετά τις καταγγελίες για μαζική τροφική δηλητηρίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης