Βρετανία: Ένας στους οκτώ ετοιμοθάνατους ασθενείς λιμοκτονούν τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους

Βρετανία: Ένας στους οκτώ ετοιμοθάνατους ασθενείς λιμοκτονούν τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους

Η έρευνα που έγινε στα νοσοκομεία της χώρας φανέρωσε μία απογοητευτική συμπεριφορά για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αρρώστιας τους

Βρετανία: Ένας στους οκτώ ετοιμοθάνατους ασθενείς λιμοκτονούν τις τελευταίες ημέρες της ζωής τους
Αν όσα αποκαλύπτει η έρευνα της αρμόδιας Βρετανικής υπηρεσίας για την φροντίδα των ασθενών και των γηραιότερων ατόμων του πληθυσμού, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να σκεφτούμε τι πραγματικά συμβαίνει στα ελληνικά νοσοκομεία της οικονομικής κρίσης και του μειωμένου προσωπικού.

Στην Βρετανία λοιπόν, έρευνα αποκάλυψε ότι ένας στους οκτώ ασθενείς περνάει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του λιμοκτονώντας και χωρίς επαρκείς ποσότητες νερού. Ενώ ένας στους δέκα πεθαίνει μέσα στην αγωνία και τους πόνους, χωρίς να παίρνει τα απαραίτητα παυσίπονα που χρειάζεται για την ασθένειά του.

Κλείσιμο
Μάλιστα τα συνδικάτα των εργαζομένων στα νοσοκομεία προειδοποιούν ότι οι γιατροί και το προσωπικό που βρίσκεται διαρκώς υπό πίεση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις όσων πρέπει να φθάσουν με αξιοπρέπεια στο τέλος της ζωής τους.

Η Μπάρμπαρα Κίλι, σκιώδης υπουργός για την Υγεία είπε ότι «αυτά τα συγκλονιστικά νούμερα εγείρουν ανησυχίες για την ποιότητα της φροντίδας που λαμβάνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο λίγο πριν τον θάνατό τους» 

Οι αριθμοί και τα ποσοστά που αναφέρονται στην έρευνα πραγματικά σοκάρουν με την έκταση που έχει πάρει αυτό το φαινόμενο σε μία χώρα με τόσο αναπτυγμένο Σύστημα Υγείας.

Και ίσως να αποτελέσει και ένα πεδίο για σκέψη αλλά και έρευνα και στην δική μας χώρα, όπου θέματα όπως αυτά αποτελούν απλές λεπτομέρειες σε ένα ΕΣΥ που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και που η φροντίδα των ασθενών (όχι μόνο των ετοιμοθάνατων) επαφίεται στο φιλότιμο των υπαλλήλων και την αξιοπρέπεια των ασθενών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης