Η καθημερινότητα ενός ασθενή με Πάρκινσον σε θεατρική παράσταση

Η καθημερινότητα ενός ασθενή με Πάρκινσον σε θεατρική παράσταση

Θα παρουσιαστεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα, ώρες 11.00 – 14.00



Η καθημερινότητα ενός ασθενή με Πάρκινσον σε θεατρική παράσταση
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της νόσου Πάρκινσον, η εταιρία εθελοντών και ασθενών «Η ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση» διοργανώνει θεατρικό δρώμενο από την εθελοντική θεατρική ομάδα «510» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο.

Η νόσος Πάρκινσον δεν είναι μόνο τρέμουλο. Είναι ένα σύνολο συμπτωμάτων που επηρεάζει την κίνηση, το συναίσθημα και την σκέψη. Αφορά όλες τις ηλικίες ακόμα και νέους στην παραγωγική ηλικία, θέτοντας σε κίνδυνο την εργασία τους.

Κλείσιμο
Το δρώμενο παρουσιάζει στιγμές της καθημερινότητας από την ζωή και τα συναισθήματα ενός ανθρώπου με νόσο Πάρκινσον και πώς βοηθιέται μέσα από την υποστήριξη της οικογένειάς και των Κοινοτήτων της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση. Θα παρουσιαστεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα, ώρες 11.00 – 14.00, από τους ηθοποιούς Ελένη Δημητροπούλου, Μιχάλη Κουμαριανό, Χρυσούλα Ζυβοπούλου.

Τι είναι η ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση

H ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση, η Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών με νόσο Πάρκινσον είναι μία εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που λειτουργεί από το 2008. Μέλος της αντίστοιχης ευρωπαϊκής εταιρείας, της EPDA-European Parkinson’s Disease Association, έχει ως σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των μελών της, την ενημέρωση, την κατανόηση όπως και την εκπαίδευση αναφορικά με τη νόσο, τη διευκόλυνση της πρόσβασης σε σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους και τέλος, την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας για τη θεραπεία της νόσου.

Επιπλέον, η «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση», στην προσπάθειά της να συνδράμει έμπρακτα στην κοινωνικοποίηση και την ενεργοποίηση των ασθενών, δημιούργησε το πρόγραμμα «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ – Κοινότητες Πάρκινσον», έτσι ώστε να προσφέρει στους ασθενείς και στους φροντιστές δωρεάν υποστήριξη, στην περιοχή όπου κατοικούν. Πιο συγκεκριμένα:

• Ομαδικό πρόγραμμα Φυσικοθεραπείας Ατόμων με Νόσο Πάρκινσον.
• Ομάδα Ψυχολογικής υποστήριξης φροντιστών.
• Μηνιαία συνάντηση μελών της «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση», με στόχο την ενημέρωση και την κοινωνικοποίηση.

Οι κοινότητες Πάρκινσον έχουν αναπτυχθεί σε 7 Δήμους της Αττικής ( Περιστερίου, Παλαιού Φαλήρου, Αργυρούπολης – Ελληνικού, Ηλιούπολης, Αθήνας, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης