Εκδήλωση στην Κηφισιά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Εκδήλωση στην Κηφισιά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Μία στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της - Παρά τη συχνότητα της εμφάνισής της, η νόσος εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί

Εκδήλωση στην Κηφισιά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού
«Ενημερώσου- Εξετάσου-Ζήσε: Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, αφιέρωση στην Πρόληψη, Ενημέρωση, Αυτοεξέταση, Έγκαιρη διάγνωση»: αυτό θα είναι το αντικείμενο της επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Κοινωνική Μέριμνα του δήμου Κηφισιάς, την ερχόμενη Κυριακή 25 Οκτωβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού.
 
Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση και στην πρόληψη. Σύμφωνα με τα στοιχεία μία στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Ωστόσο, παρά τη συχνότητα της εμφάνισής της, η νόσος εφόσον διαγνωστεί έγκαιρα, μπορεί να θεραπευτεί.
 
Κλείσιμο
Δύο επιστήμονες ειδικευμένοι στη νόσο, ο γυναικολόγος – χειρουργός μαστού κ. Ηλίας Λυμπερόπουλος και ο πλαστικός χειρουργός κ. Δημήτρης Γκρίτζαλης, θα μιλήσουν για τον προληπτικό έλεγχο που πρέπει να κάνουν οι γυναίκες, το οποίο αποτελεί και το δυνατό τους «όπλο» για την αντιμετώπιση της νόσου.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 18:30, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του δήμου Κηφισιάς ( Διονύσου και Μυρσίνης, Κηφισιά). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης