Ελπίδες για τους διαβητικούς από την «έξυπνη ινσουλίνη»

Ελπίδες για τους διαβητικούς από την «έξυπνη ινσουλίνη»

Αντί για τους επανειλημμένους ελέγχους αίματος και τις ενέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, μία εφάπαξ δόση της "έξυπνης" ινσουλίνης θα μπορεί να κρατήσει ρυθμισμένο το σάκχαρο στον οργανισμό και να παρέμβει όταν χρειαστεί

Ελπίδες για τους διαβητικούς από την «έξυπνη ινσουλίνη»
Την "έξυπνη ινσουλίνη" δοκιμάζουν σε πειραματόζωα Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζοντας ότι μπορεί να φέρει την επανάσταση στον τρόπο ελέγχου του διαβήτη τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη).

Αντί για τους επανειλημμένους ελέγχους αίματος και τις ενέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, μία εφάπαξ δόση της "έξυπνης" ινσουλίνης θα μπορεί να κρατήσει ρυθμισμένο το σάκχαρο στον οργανισμό και να παρέμβει όταν χρειαστεί. 

Κλείσιμο
Για τους επιστήμονες, η "έξυπνη" ινσουλίνη περιλαμβάνει μία ομάδα μορίων που συνδέονται με τις πρωτεΐνες του αίματος και κυκλοφορούν στο αίμα σε ανενεργή κατάσταση. 

Μόλις το σάκχαρο αυξηθεί, η έξυπνη ινσουλίνη ενεργοποιείται. "Κατά βάση τοποθετήσαμε έναν αισθητήρα γλυκόζης πάνω στο μόριο της ινσουλίνης ", δηλώνει ο καθηγητής Ντάνι Τσου, επίκουρος καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα.

Σε πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ποντικούς , τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά.
Ειδικοί προειδοποιούν, πάντως, ότι θα χρειαστούν χρόνια δοκιμών πριν γίνουν πραγματικότητα για τους ασθενείς τέτοιες αγωγές.

Ειδικοί στο θέμα του διαβήτη ερευνούν χρόνια τώρα τρόπους προκειμένου να γίνει πιο εύκολος ο έλεγχος του σακχάρου και πιο βολικός για τους ασθενείς. 

Ο καθηγητής Ντάνι Τσου υποστηρίζει ότι, η "έξυπνη" ινσουλίνη, που ανέπτυξε μαζί με την ομάδα του στο εργαστήριο, είναι μία χημικά τροποποιημένη εκδοχή της κανονικής ινσουλίνης μακράς διάρκειας και όταν αυξάνει το σάκχαρο, η έξυπνη ινσουλίνη παρεμβαίνει για να λύσει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση "PNAS", οι ερευνητές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν σύντομα δοκιμές σε ανθρώπους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης