Τα συμπεράσματα του 1ου Ρομποτικού Ουρολογικού Συμποσίου

Τα συμπεράσματα του 1ου Ρομποτικού Ουρολογικού Συμποσίου

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τον χώρο της ρομποτικής ουρολογίας ανέπτυξαν θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της ελάχιστα επεμβατικής ουρολογικής χειρουργικής τα τελευταία 10 έτη

Τα συμπεράσματα του 1ου Ρομποτικού Ουρολογικού Συμποσίου
Σε σημαντικά επιστημονικά συμπεράσματα κατέληξαν οι συμμετέχοντες ιατροί του διήμερου Ρομποτικού Ουρολογικού Συμποσίου, που διοργάνωσε το Ιατρικό  Κέντρο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας.
 
Κατά τη διάρκεια του συμποσίου κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τον χώρο της ρομποτικής ουρολογίας ανέπτυξαν θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της ελάχιστα επεμβατικής ουρολογικής χειρουργικής τα τελευταία 10 έτη, όπως τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής στη μερική νεφρεκτομή και η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στη ρομποτική χειρουργική, με την εισαγωγή και χρήση σε παγκόσμιο επίπεδο του ρομποτικού συστήματος «da Vinci».

Κλείσιμο
Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση ρομποτικά χειρουργεία μερικής νεφρεκτομής και ριζικής προστατεκτομής και να διαπιστώσουν τα οφέλη αυτής της καινοτομικής μεθόδου.
 
Ενδεικτικά, οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο συμπόσιο κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα:
-Η ρομποτική ριζική προστατεκτομή τείνει παγκοσμίως να γίνει η 1η επιλογή θεραπείας για τον εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη. Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι η μείωση του πόνου, η ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο και ταχύτερη επιστροφή στις δραστηριότητες, λιγότερες μετεγχειρητικές επιπλοκές και καλύτερα αποτελέσματα στη διατήρηση της εγκράτειας ούρων και της στυτικής λειτουργίας.
 
- H ρομποτική χειρουργική του νεφρού εφαρμόζεται με επιτυχία κυρίως στη μερική νεφρεκτομή, όπου οι στόχοι διατήρησης λειτουργικού νεφρού και εκρίζωσης της νεοπλασίας επιτυγχάνονται με εξαιρετικό τρόπο.
 
-H πρόπτωση του πυελικού εδάφους (μήτρας, ουροδόχου κύστεως, ορθού, εντέρου) αποτελεί μια συχνή πάθηση στις γυναίκες, συχνά σχετιζόμενη με τον τοκετό, την ηλικία, το κάπνισμα και το κληρονομικό ιστορικό. Η αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας γίνεται με ασφάλεια και εξαιρετικά λειτουργικά αποτελέσματα με τη χρήση της ρομποτικής τεχνολογίας.
 
O δρ Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε πως ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, παρά το δυσχερές οικονομικό κλίμα, προχώρησε τα δύο τελευταία χρόνια σε επενδύσεις  άνω των  18 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει τεχνολογία αιχμής, που τον καταξιώνει σε διεθνές επίπεδο, καθώς και ότι ο Όμιλος δίνει έναν ανένδοτο αγώνα για την εξυγίανση του χώρου και τη διαμόρφωση κανόνων δικαίου που θα επιτρέψουν στους σοβαρούς παρόχους της χώρας, με επικεφαλής τον Όμιλο Ιατρικού, να συνεχίσουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στo σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης