Ξενοδοχεία: Τα €21,1 δισ. των επενδύσεων στην Ευρώπη και... η Ελλάδα

Ξενοδοχεία: Τα €21,1 δισ. των επενδύσεων στην Ευρώπη και... η Ελλάδα

Τα τέσσερα μεγάλα «στοιχήματα» για τον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα

Ξενοδοχεία: Τα €21,1 δισ. των επενδύσεων στην Ευρώπη και... η Ελλάδα
Νέες επενδύσεις, μεγαλύτερη διείσδυση επώνυμων brands που είναι μόλις στο 6% των ξενοδοχείων και στο 24% των δωματίων, βελτίωση της εποχικότητας και αναβάθμιση των υποδομών.

Αυτά είναι τα τέσσερα μεγάλα «στοιχήματα» για τον ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα, όπου αυτή την στιγμή, υφίσταται μεγάλη κινητικότητα για εξαγορές μονάδων, αλλά και κατασκευή ξενοδοχείων ως τμήμα σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, όπως διαπιστώνουν οι μεγάλοι σύμβουλοι και μεσίτες ακινήτων. Αντίστοιχα, στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά, το σύνολο των επενδύσεων της περασμένης χρονιάς ανήλθε στα 21,1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 9% σε σύγκριση με τα 23,1 δισ. ευρώ του 2015.

Κλείσιμο
Τα στοιχεία επικαλείται σε σχετική εισήγησή του ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, γενικός διευθυντής της γνωστής εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός, η οποία συνεργάζεται για τη χώρα μας με την BNP Paribas Real Estate. Ο ίδιος αναφέρει ότι συμφωνίες όπως αυτή με τη FRAPORT για τη διαχείριση των 14 αεροδρομίων θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση προς την αναβάθμιση του τομέα των υποδομών, ενώ χαρακτηρίζει ανησυχητικό το γεγονός ότι εν μέσω υψηλής εποχικότητας της ελληνικής αγοράς, η μέση διάρκεια παραμονής των αλλοδαπών είναι χαμηλότερη κατά την υψηλή σεζόν σε σχέση με την μέση και χαμηλή σεζόν, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Στην Ευρώπη, τα 21,1 δισ. ευρώ των επενδύσεων της περασμένης χρονιάς αποτέλεσε δεύτερη καλύτερη επίδοση στην μετά κρίση εποχή, με αύξηση της εξαγοράς αυτόνομων ξενοδοχειακών μονάδων (περίπου στα 12 δισ. ευρώ) και παράλληλη μείωση της εξαγοράς χαρτοφυλακίων (περίπου 9 δισ. ευρώ). Oπως σημειώνεται στη σχετική ανάλυση της BNP Paribas Real Estate, το 2016 υπήρξε σημαντική αύξηση στην Ευρώπη της συμμετοχής των Ευρωπαίων επενδυτών (80% του συνολικού επενδυμένου κεφαλαίου έναντι 48% του 2015), με πτώση των επενδύσεων από Β. Αμερική (8% του συνολικού επενδυμένου κεφαλαίου έναντι 25% του 2015), αραβικές χώρες (7% του συνολικού επενδυμένου κεφαλαίου έναντι 15% του 2015) και Ασία (5% του συνολικού επενδυμένου κεφαλαίου έναντι 12% του 2015).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης