Δέκα πανέμορφες αλλά... όχι τόσο πολυδιαφημισμένες πόλεις της Ευρώπης

Δέκα πανέμορφες αλλά... όχι τόσο πολυδιαφημισμένες πόλεις της Ευρώπης

Ξέρουμε όλοι τις ομορφιές του Λονδίνου, τον ρομαντισμού του Παρισιού και την επιβλητικότητα της Ρώμης. Αλλά υπάρχουν δέκα πόλεις της Ευρώπης που είναι εξίσου όμορφες και περιμένουν να τις ανακαλύψουμε, σύμφωνα με το τουριστικό site escape here.

Δέκα πανέμορφες αλλά... όχι τόσο πολυδιαφημισμένες πόλεις της Ευρώπης
1. Κοπεγχάγη Δανία

Κλείσιμο


Αν και οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν την Νότιο Ευρώπη, η Κοπεγχάγη είναι ένας προορισμός που δεν πρέπει να χάσετε. Με ιστορικές ρίζες να φτάνουν μέχρι και την εποχή των Βίκινγκς (όπου η Κοπεγχάγη ήταν ψαροχώρι) η αρχιτεκτονική και τα τοπία είναι πολλά και οι παραλίες γύρω από την πόλη εξίσου όμορφες.

2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία



Είναι η μεγαλύτερη πόλη και η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, γεμάτη από νεογοτθική αρχιτεκτονική. Καταπληκτική βουλή, και με δύο ατραξιόν που δεν πρέπει να χάσετε τον Λόφο του Κάστρου και το Castle District. Και φυσικά βόλτες στο ποτάμι, τον Δούναβη.

3.Γκέτεμποργκ, Σουηδία



Μια από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιούπολεις και η βάση για πολλά Φεστιβάλ όπως το Gothenburg International Film Festival και τα μουσικά φεστιβάλ Way Out West και Metaltown.

Η πόλη είναι γνωστή για την πλούσια αρχιτεκτονική, τα μουσεία και την πλούσια ιστορία.

4. Ινσμπρουκ, Αυστρία



η πόλη που φιλοξένησε τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964 και του 1976. η τοποθεσία της κοντά στις Άλπεις την κάνει χοτ σποτ για σκιέρ και ορειβάτες.αλλά η πόλη διαθέτει καταπληκτικά μουσεία, κάστρα και ιστορικούς χώρους.

5. Biarritz, Γαλλία



Βρίσκεται στο κόλπο του Biscay και είναι μια ζωντανή, παραλιακή πόλη αγαπημένη των surfers.

Το ετήσιο φεστιβάλ σέρφ φέρνει οπαδούς του αθλήματος και αθλητές από όλα τον κόσμο. Επίσης βρίσκεται στην Γαλική Βασκική περιοχή, μια ανάσα από την Ισπανία.

6. Πόρτο, Πορτογαλία



Ήταν Ευρωπαϊκή πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2001 για έναν λόγο. Η πόλη έχει πάρα πολλά φεστιβάλ όλο τον χρόνο όπως τα St. John (Ιούνιο) και Queima das Fitas (Μάιο). Με τεράστια παράδοση στη μουσική τις τέχνες και τον αθλητισμό, είναι και η πατρίδα της ομάδας FC Porto.

7. Βαλέντσια, Ισπανία



Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, βρίσκεται κοντά στη Μαγιόρκα και την Ίμπιζα. Ιστορικά καλντερίμια καταπληκτική αρχιτεκτονική και υπέροχοι καθεδρικοί ναοί, μαζί με μια διάσημη και τεράστια πλατεία κάνουν την πόλη καταπληκτικό προορισμό.

8.Φεράρα, Ιταλία



Γνωστή γιατί περιτριγυρίζεται περίπου με εννέα χιλιόμετρα από αρχαία τοίχη. Η πόλη έχει παλάτια που φτάνουν στον 14ο και 15ο αιώνα, καθεδρικούς ναούς και μεγάλους δρόμους για βόλτες με τα πόδια. Είναι η πόλη από την οποία έχουν προέλθει πολλοί διάσημοι Ιταλοί μουσικοί και συγγραφείς.

9. Μπρουζ, Βέλγιο



Από τότε που βγήκε η ταινία στη Μπρουζ, το 2008 η πόλη έχει γίνει το νέο χοτ σποτ της Ευρώπης. Αν και ζει στη σκια της Αμβέρσας και των Βρυξελλών. Αυτή η ιστορική πόλη, λιμάνι μεσαιωνικό, έχει καταπληκτική μεσαιωνική αρχιτεκτονική και πολλά κανάλια. Την λένε και Βενετία του Νότου.

10. Χαιδελβέργη, Γερμανία



Βρίσκεται στην κοιλάδα των βουνών Odenwald και στις όχθες του ποταμού Neckar. Είναι μια ρομαντική γερμανική πόλη, και το κάστρο της είναι διάσημο στους τουρίστες. Έχει εξαιρετικές εκκλησίες, διαδρομές και το διάσημο πανεπιστήμιο της Χαιδελβέργης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης