Κίνα: Δικαίωση του «clopyright» για την φίρμα τσαντών με όνομα... iPhone

Κίνα: Δικαίωση του «clopyright» για την φίρμα τσαντών με όνομα... iPhone

Δικαστήριο της χώρας απέρριψε την αίτηση της Apple και επιτρέπει στην κινέζικη εταιρία να κατασκευάζει τσάντες με λογότυπο την λέξη iPhone

Κίνα: Δικαίωση του «clopyright» για την φίρμα τσαντών με όνομα... iPhone
Στην χώρα όπου κυριαρχούν τα προϊόντα «μαϊμού» και οι αντιγραφές αποτελούν τον κανόνα, ήταν φυσικό η Apple να είναι ένας από τους κύριους στόχους για παραποίηση των προϊόντων της. Οι αγωγές της αμερικάνικης εταιρίας είναι πολλές και σε κάθε επίπεδο (προφανώς κατά κύριο λόγο στα τηλέφωνα) όμως η πρώτη «κρυάδα» ήρθε από εκεί που δεν το περίμενε: από μία εταιρία που φτιάχνει δερμάτινες τσάντες με την φίρμα «iPhone»!

Ένα κινέζικο δικαστήριο λοιπόν δικαίωσε την εγχώρια εταιρία στην οποία επέτρεψε να συνεχίσει να πουλά τα προϊόντα της με το όνομα iPhone επάνω τους. Η Apple δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου, και υποστήριξε ότι θα στραφεί στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας για να δικαιωθεί. 

Το «μυστικό» των Κινέζων είναι να σπεύδουν να καταχωρήσουν τα λογότυπα και τα σήματα ξένων εταιριών στην εσωτερική τους αγορά προτού αυτό γίνει από τις ίδιες τις επίσημες εταιρίες. Ενώ από την άλλη, οι κινέζικες αρχές κωλυσιεργούν με την έγκριση για τις ξένες εταιρίες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Apple η οποία είχε κάνει την αίτηση για το «iPhone» το 2002 για να πάρει τελικά έγκριση το 2013.

Το «κενό» αυτό εκμεταλλεύτηκε μία εταιρία ονόματι Xintong Tiandi η οποία κατασκευάζει είδη από δέρμα (τσάντες, πορτοφόλια κ.λπ.) η οποία έσπεσε να υιοθετήσει το όνομα iPhone για τα προϊόντα της το 2007, την χρονιά που παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone της Apple. Έτσι, σύμφωνα με τα δικαστήρια της Κίνας δικαιούται να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όνομα, παρά το γεγονός ότι ανήκει σε ένα παγκοσμίως γνωστό και εντελώς άσχετο προϊόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης