H Sony θέλει να οδηγήσει την αγορά του IoT στην Ευρώπη

H Sony θέλει να οδηγήσει την αγορά του IoT στην Ευρώπη

Παρουσίασε μία νέα σειρά Xperia smartphones και πρωτοποριακές συσκευές που αντιλαμβάνονται τη συμπεριφορά και τις δραστηριότητες του χρήστη, εξελίσσοντας την πρόσβαση στην πληροφορία   

H Sony θέλει να οδηγήσει την αγορά του IoT στην Ευρώπη
Ανανεώνοντας το Xperia brand η Sony Mobile παρουσίασε τη νέα σειρά smartphones «X», μαζί με το όραμα της για το μέλλον της επικοινωνίας, μέσα από μια σειρά πρωτοποριακών αξεσουάρ. 

Όπως τόνισε ο Αντώνης Μπαρούνας, πρόεδρος της Sony Mobile στην Ευρώπη, η ιαπωνική εταιρεία θέλει να οδηγήσει την αγορά του Internet of Things (IoT), με την ανάπτυξη λύσεων οικιακού αυτοματισμού, καινοτόμα αξεσουάρ και την υιοθέτηση τεχνολογιών που θα έχουν ουσιαστική επίδραση στην καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Κλείσιμο
Μιλώντας και για την αγορά των smartphones, για την οποία οι περισσότεροι στην Βαρκελώνη συμφωνούν ότι παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, με τους καταναλωτές να δυσκολεύονται να αφομοιώσουν την καταιγιστική εξέλιξη των συσκευών και τον κύκλο αντικατάστασης να έχει φτάσει τους 21 μήνες, ο Αντώνης Μπαρούνας υποστήριξε ότι η Sony Mobile έχει ως στόχο την αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος με άξονες την κάμερα, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το ντιζάιν.

Ακόμα, υποστήριξε ότι συνολικά η Sony είναι πλέον σε θέση να εκμεταλλευτεί τις συνέργειες που προκύπτουν από την παρουσία της τόσο στην αγορά του περιεχομένου (Sony Pictures), όσο και σε εκείνη του gaming (PlayStation).

«Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που έχουμε πρόσβαση στην πληροφορία και στον τρόπο που επικοινωνούμε με τους φίλους και την οικογένεια μας», είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων προϊόντων ο Χιρόκι Τοτόκι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στη Sony Mobile.

Με τα Xperia X και Xperia X Performance η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει ένα νέο σύστημα αυτόματης εστίασης του φωτογραφικού φακού. Το Predictive Hybrid Autofocus, το οποίο αναπτύχθηκε με βάσει την τεχνογνωσία από την κορυφαία σειρά φωτογραφικών μηχανών της Sony, επιτρέπει την επιλογή του αντικειμένου προβλέποντας την κίνησή του, προς αποφυγή του φαινομένου των θολών εικόνων.

Όλες οι συσκευές της σειράς X έχουν οθόνη από καμπυλωτό γυαλί που περιβάλλεται από πλαίσιο με στρογγυλεμένες άκρες. Την ίδια σχεδιαστική γραμμή υιοθετεί και το Xperia XA, το πιο προσιτό από τα τρία νέα smartphones της Sony, τα οποία θα είναι εμπορικά διαθέσιμα μέσα στο τρίτο τρίμηνο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Mobile World Congress, η παρουσίασε το όραμα της για έξυπνες συσκευές που αντιλαμβάνονται τη συμπεριφορά και τις δραστηριότητες του χρήστη με αποτέλεσμα να παρέχουν  χρήσιμες γι’ αυτόν πληροφορίες.



Το Xperia Ear είναι μια ασύρματη συσκευή που τοποθετείται στο αφτί και υπόσχεται έναν νέο τρόπο επικοινωνίας. Ανταποκρίνεται σε λεκτικές εντολές, για την πραγματοποίηση κλήσεων, τη δημιουργία μηνυμάτων, την αναζήτηση πληροφοριών. Σε σύνδεση με ένα Android smartphone και μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, μπορεί να παρέχει στον χρήστη τις πληροφορίες που έχει ορίσει στο ξεκίνημα της ημέρας. Το ελαφρύ από λεπτή σιλικόνη ακουστικό του, έχει κατασκευαστεί για συνεχή χρήση, με προστασία από το νερό και μπαταρία αναμονής μιας ημέρας.

Το Xperia Eye είναι μια κάμερα με σφαιρικό φακό, η οποία μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στα ρούχα ή να φορεθεί γύρω από το λαιμό του χρήστη. Το κλείστρο της θα χρησιμοποιεί λειτουργία ανίχνευσης προσώπου και φωνής, αυτοματοποιώντας τη έναρξη και διακοπή των λήψεων.

Το concept του Xperia προτζέκτορα θα επιτρέπει τη διαδραστική προβολή περιεχομένου σε οποιαδήποτε καθαρή επιφάνεια. Θα ανταποκρίνεται στο άγγιγμα, τη φωνή και τις κινήσεις των χεριών, ακριβώς όπως αλληλοεπιδρούν με την οθόνη του smartphone σας.

Το Xperia Agent είναι το όραμα για έναν εξατομικευμένο βοηθό. Ανταποκρινόμενος στις φωνητικές εντολές και στις κινήσεις των χεριών του χρήστη, θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και έλεγχο των οικιακών συσκευών. Επιπλέον, ενσωματώνει κάμερα και μίνι προτζέκτορα για την προβολή περιεχομένου σε επιφάνειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης